Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- Muz çeşıtli süslemeler
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket krem şanti
Saray Sarması Tarifi Yapılışı
- Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Bunun için muhallebi için verilen malzemeleri uygun bir tencereye alalım ve karıştırarak pişirelim.
- Muhallebimiz kaynayıp göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatarak koyu bir kıvam alan muhallebimiz hazır.
- Daha sonra fırın tepsimizin üzerini streç ile kaplayalım ve Hindistan cevizini üzerine serpelim.
- Sonrasında hazırladığımız muhallebiyi Hindistan cevizinin üzerine gezdirerek dökelim.
- Muhallebinin her yerinin eşit ve düzgün olması için spatula ile düzgün bir şekilde yayalım.
- Tatlımızı muhallebimiz soğuyana kadar oda sıcaklığında 1 saat kadar dinlendirelim.
- Tatlımız dinlenirken krem şantisi için krem şantiyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayalım.
- Soğuyan muhallebimizin üzerine krem şantiden alalım ve eşit ve düzgün olacak şekilde yayalım.
- Hazırladığımız tatlımızı 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen tatlımızı 12 eşit parça olacak şekilde keselim.
- Streç filmden destek alarak her dilimi hafifçe kaldıralım ve rulo şeklinde saralım. Bu şekilde tüm dilimleri sararak servis tabağımıza yerleştirelim.
- Ben tatlımın üzerini muz ve jelibon ile süsledim. Siz dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 🙋♀️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder