19 Mayıs 2020 Salı

Saray Sarması Tarifi

Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
  • 1 paket vanilya
Üzeri için
  • Muz çeşıtli süslemeler
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket krem şanti

Saray Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Bunun için muhallebi için verilen malzemeleri uygun bir tencereye alalım ve karıştırarak pişirelim.
  2. Muhallebimiz kaynayıp göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatarak koyu bir kıvam alan muhallebimiz hazır.
  3. Daha sonra fırın tepsimizin üzerini streç ile kaplayalım ve Hindistan cevizini üzerine serpelim.
  4. Sonrasında hazırladığımız muhallebiyi Hindistan cevizinin üzerine gezdirerek dökelim.
  5. Muhallebinin her yerinin eşit ve düzgün olması için spatula ile düzgün bir şekilde yayalım.
  6. Tatlımızı muhallebimiz soğuyana kadar oda sıcaklığında 1 saat kadar dinlendirelim.
  7. Tatlımız dinlenirken krem şantisi için krem şantiyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayalım.
  8. Soğuyan muhallebimizin üzerine krem şantiden alalım ve eşit ve düzgün olacak şekilde yayalım.
  9. Hazırladığımız tatlımızı 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  10. Dinlenen tatlımızı 12 eşit parça olacak şekilde keselim.
  11. Streç filmden destek alarak her dilimi hafifçe kaldıralım ve rulo şeklinde saralım. Bu şekilde tüm dilimleri sararak servis tabağımıza yerleştirelim.
  12. Ben tatlımın üzerini muz ve jelibon ile süsledim. Siz dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 🙋‍♀️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder