22 Mayıs 2020 Cuma

Yumuşacık Bir Açma Tarifi

Yumuşacık Bir Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • İki su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı (sarılar üzerine sürülecek)
  • 1 paket yaş maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Un (yumuşak bir hamur elde edeceğiz yaklaşık 1 kiloya yakın un kullandım)
  • Aralarına sürmek için tereyağ

Yumuşacık Bir Açma Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kap içerisine ılık süt sıvı yağ maya şeker tuz yumurta beyazı iyice karıştırın sıvıları yavaş yavaş un eleyerek yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  2. Katı olursa süt ekleyebilirsiniz.
  3. 1 saat mayalansın mayalanan hamurdan 24 adet bezeler alın mandalina büyüklüğünde.
  4. Hepsinin üzerine yumuşak tereyağ koyun birer parça elinizle servis tabağı büyüklüğünde açın ve rulo yapın bütün bezelere bu şekil yapıp kenara alın.
  5. Daha sonra rulo yaptığınız hamurları her iki ucundan tutup uzatın iki ruloyu birbirine dolayıp uçları halka şeklinde birleştirin.
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Tepside 15 20 dakika daha mayalanmasini bekleyin.
  7. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz ve dilerseniz çörek otu ile çekirdek içi ekliyoruz üzerine.
  8. 190° üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Not : Yumurta sarılarına 1 tatlı kaşığı yoğurt veya süt ile karıştırıp sürün daha parlak ve yumuşak olur afiyet bal şeker olsun 🌼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder