Yumuşacık Bir Açma Tarifi
Yumuşacık Bir Açma Tarifi İçin Malzemeler
- İki su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta beyazı (sarılar üzerine sürülecek)
- 1 paket yaş maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Un (yumuşak bir hamur elde edeceğiz yaklaşık 1 kiloya yakın un kullandım)
- Aralarına sürmek için tereyağ
Yumuşacık Bir Açma Tarifi Yapılışı
- Derin bir kap içerisine ılık süt sıvı yağ maya şeker tuz yumurta beyazı iyice karıştırın sıvıları yavaş yavaş un eleyerek yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
- Katı olursa süt ekleyebilirsiniz.
- 1 saat mayalansın mayalanan hamurdan 24 adet bezeler alın mandalina büyüklüğünde.
- Hepsinin üzerine yumuşak tereyağ koyun birer parça elinizle servis tabağı büyüklüğünde açın ve rulo yapın bütün bezelere bu şekil yapıp kenara alın.
- Daha sonra rulo yaptığınız hamurları her iki ucundan tutup uzatın iki ruloyu birbirine dolayıp uçları halka şeklinde birleştirin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Tepside 15 20 dakika daha mayalanmasini bekleyin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz ve dilerseniz çörek otu ile çekirdek içi ekliyoruz üzerine.
- 190° üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Not : Yumurta sarılarına 1 tatlı kaşığı yoğurt veya süt ile karıştırıp sürün daha parlak ve yumuşak olur afiyet bal şeker olsun 🌼.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder