19 Temmuz 2020 Pazar

Nasıl yazılımcı olunur? Üniversite şart mı?

Yazılımcı olmak aslında son yılların en popüler meslekleri arasında sayılabilir. Peki, bu popüler meslek hakkında neler biliyoruz? Mesela, “Nasıl yazılımcı olunur, yazılımcı olabilmek için üniversite diploması şart mı?” Bu ve benzeri sorular birçoğunuzun aklını eminiz ki meşgul ediyordur. Eğer yazılım dünyasına adım atmak istiyorsanız, videomuzda merak ettiğiniz birçok sorunun yanıtını bulacaksınız.

Yazılımcı olmak için ilk şart nedir? Alaylı mı, mektepli mi?

Bu soru birçok kişi tarafından farklı bir cevapla sonuç bulsa da aslında cevap kişisel deneyimlerde saklı diyebiliriz. Yazılım içerikleriyle karşımıza çıkmaya devam edecek yazılımcı arkadaşımız Ayhan ise sizlere bu sorunun cevabını detaylı bir şekilde verdi.

Programlama nedir?

Programlama ya da diğer ismiyle kodlama, bilgisayarın donanıma nasıl davranacağını anlatan, bilgisayara yön veren komutlar, kelimeler, aritmetik işlemlerdir. Diğer bir tanımla anlatacak olursak programlama, bir bilgisayara bir görevi nasıl gerçekleştireceğini anlatan bir dizi talimat oluşturma işlemidir. Programlama, çeşitli bilgisayar programlama dilleri kullanılarak yapılabilir.
Kısaca algoritma kavramına da bakalım. Algoritma, belirtilen eylemlerin bir sırasını gerçekleştirmeye dayanan bir problemi çözmek için bir prosedür veya formüldür. Belirli bir soruna iyi tanımlanmış adımlar biçiminde bir çözüm sağlamak için algoritmalar kullanılır.
Belirli bir sorunu çözmek için bir bilgisayar kullandığınızda, çözüme götüren adımlar bilgisayara düzgün bir şekilde iletilmelidir. Bilgisayarda bir algoritma yürütülürken, daha karmaşık matematik işlemleri gerçekleştirmek için toplama ve çıkarma gibi çeşitli işlemler birleştirilir. Algoritmalar doğal dil, akış şemaları ve benzeri şeyler kullanılarak ifade edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder