12 Eylül 2020 Cumartesi

Anjelika Erikli Muhallebili Kek Tarifi

Anjelika Erikli Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un ( kontrollü ekleyin çok cıvık olursa ilave yapabilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için;
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker ( damak tadınıza göre)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
Süslemek için;
  • Anjelika erik

Anjelika Erikli Muhallebili Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kek için yumurta ve şekeri çırpalım iyice beyazlaşsın.
  2. Sonra yağı, sütü ilave edin biraz karıştıralım.
  3. Unu, kabartma tozunu ,vanilyayı eleyip ilave edip standart kek kıvamında olsun.
  4. Tart kalıbını yağlayıp 180 derecede pişirelim.
  5. Kreması için un ve süt ilave edelim.
  6. Ocağa alıp kaynayıp yoğunlaşınca altını kapatalım.
  7. Şekeri ve tereyağı ilave edelim çırparak biraz soğutalım.
  8. Keki fırından çıkartıp iyice soğuduktan sonra kremayı üstüne dökelim.
  9. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Çok beğeneceksiniz. 😍 oldukça hafif oluyor şiddetle tavsiye ediyorum 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder