Anjelika Erikli Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un ( kontrollü ekleyin çok cıvık olursa ilave yapabilirsiniz)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker ( damak tadınıza göre)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Süslemek için;
- Anjelika erik
Anjelika Erikli Muhallebili Kek Tarifi Yapılışı
- Kek için yumurta ve şekeri çırpalım iyice beyazlaşsın.
- Sonra yağı, sütü ilave edin biraz karıştıralım.
- Unu, kabartma tozunu ,vanilyayı eleyip ilave edip standart kek kıvamında olsun.
- Tart kalıbını yağlayıp 180 derecede pişirelim.
- Kreması için un ve süt ilave edelim.
- Ocağa alıp kaynayıp yoğunlaşınca altını kapatalım.
- Şekeri ve tereyağı ilave edelim çırparak biraz soğutalım.
- Keki fırından çıkartıp iyice soğuduktan sonra kremayı üstüne dökelim.
- Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Çok beğeneceksiniz. 😍 oldukça hafif oluyor şiddetle tavsiye ediyorum 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder