Saç Tava (Önceki Yemekten Kalan Eti Değerlendirme) Tarifi İçin Malzemeler
- Koyun eti (kemikli-kemiksiz)
- 1 kapya biber
- 2 çarliston biber
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Pul biber
Saç Tava (Önceki Yemekten Kalan Eti Değerlendirme) Tarifi Yapılışı
- Sebzeleri doğrayıp yağımızı koyduğumuz sac tavamıza alalım ve kavurmaya başlayalım.
- Kısık ateşte kavrulmaya bırakıp diğer taraftan etimizi kemiklerinden ayırıp onları ve baharatlarımızı da ekleyip pişmeye bırakalım.
- Gerekirse yarım çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Yarım saat piştikten sonra servis edebilirsiniz.
Çok lezzetli ve pratik bir saç tava tarifi😊.
Afiyet olsun 🍀.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder