12 Eylül 2020 Cumartesi

Saç Tava (Önceki Yemekten Kalan Eti Değerlendirme) Tarifi

Saç Tava (Önceki Yemekten Kalan Eti Değerlendirme) Tarifi İçin Malzemeler

  • Koyun eti (kemikli-kemiksiz)
  • 1 kapya biber
  • 2 çarliston biber
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pul biber

Saç Tava (Önceki Yemekten Kalan Eti Değerlendirme) Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeleri doğrayıp yağımızı koyduğumuz sac tavamıza alalım ve kavurmaya başlayalım.
  2. Kısık ateşte kavrulmaya bırakıp diğer taraftan etimizi kemiklerinden ayırıp onları ve baharatlarımızı da ekleyip pişmeye bırakalım.
  3. Gerekirse yarım çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.
  4. Yarım saat piştikten sonra servis edebilirsiniz.
Çok lezzetli ve pratik bir saç tava tarifi😊.
Afiyet olsun 🍀.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder