12 Eylül 2020 Cumartesi

Teremyağlı Elmalı Kafes Tart Tarifi

Teremyağlı Elmalı Kafes Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru :
  • 1 yumurta
  • 125 gram teremyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
İç harcı :
  • 4 elma
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ceviz-fındık içi
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Teremyağlı Elmalı Kafes Tart Tarifi Yapılışı


  1. Önce; 4 adet elmayı rendeleyin, üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın karıştırıp ocakta elmaların suyu çekene kadar pişirin.
  2. Son olarak limon suyunu ekleyin.
  3. Yumurta ve toz şekeri mikserle iyice çırpın, yağ un ve kabartma tozu ekleyip kek hamuru yaptım. 15 dk dinlendirdim.
  4. Hamurdan portakal büyüklüğünde parça ayırdım.
  5. Öbür kalan hamuru 24 cm küçük borcam büyüklüğünde yağlı kağıt arasında açıp tepsiye yerleştirdim.
  6. Üzerine iç harçı yerleştirdim.
  7. Ayırdığım portakal büyüklüğündeki hamuru iki yağlı kağıt arasında açıp şerit halinde kesip tartın üzerine şerit halinde yerleştirdim.
  8. 170 derecede 35 dk pişirdim.
  9. Pudra şekeri ile servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder