Teremyağlı Elmalı Kafes Tart Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru :
- 1 yumurta
- 125 gram teremyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
İç harcı :
- 4 elma
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ceviz-fındık içi
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Teremyağlı Elmalı Kafes Tart Tarifi Yapılışı
- Önce; 4 adet elmayı rendeleyin, üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın karıştırıp ocakta elmaların suyu çekene kadar pişirin.
- Son olarak limon suyunu ekleyin.
- Yumurta ve toz şekeri mikserle iyice çırpın, yağ un ve kabartma tozu ekleyip kek hamuru yaptım. 15 dk dinlendirdim.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde parça ayırdım.
- Öbür kalan hamuru 24 cm küçük borcam büyüklüğünde yağlı kağıt arasında açıp tepsiye yerleştirdim.
- Üzerine iç harçı yerleştirdim.
- Ayırdığım portakal büyüklüğündeki hamuru iki yağlı kağıt arasında açıp şerit halinde kesip tartın üzerine şerit halinde yerleştirdim.
- 170 derecede 35 dk pişirdim.
- Pudra şekeri ile servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder