Aşure Tarifi
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı kuru fasulye
- 2.5 su bardağı nohut
- 3 su bardağı dövme buğday
- 3 çorba kasesi toz şeker
- 3 su bardağı kuru kayısı(doğranmış)
- 1 su bardağı kuru üzüm,
- 5-6 tane kuru incir
Aşure Tarifi Yapılışı
- Kuru fasulye, nohut ve buğday 1 gece öncesinden ıslatılarak şişmesi için kaynamış suda bırakılır.
- Yapacağımız gün fasulye nohut ve buğday i aynı tencereye koyup üzerine kaynamış su döküyoruz.
- İyice suyunu çekip harmanlanması gerekiyor.
- Pişmeye yakın kayısı, üzüm ve incir i küçük küçük doğrayıp tencereye ekliyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz.
- Biraz kaynadıktan sonra şekerini de ekleyip pişmesi için bırakıyoruz.
- İyice harmanlanıp çekene kadar gerekirse arada tekrar su kaynatıp ekliyoruz.
- Ve servise hazır. Dilerseniz servis esnasında ceviz dövüp üzerine serpebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder