12 Eylül 2020 Cumartesi

Aşure Tarifi

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı kuru fasulye
  • 2.5 su bardağı nohut
  • 3 su bardağı dövme buğday
  • 3 çorba kasesi toz şeker
  • 3 su bardağı kuru kayısı(doğranmış)
  • 1 su bardağı kuru üzüm,
  • 5-6 tane kuru incir

Aşure Tarifi Yapılışı

  1. Kuru fasulye, nohut ve buğday 1 gece öncesinden ıslatılarak şişmesi için kaynamış suda bırakılır.
  2. Yapacağımız gün fasulye nohut ve buğday i aynı tencereye koyup üzerine kaynamış su döküyoruz.
  3. İyice suyunu çekip harmanlanması gerekiyor.
  4. Pişmeye yakın kayısı, üzüm ve incir i küçük küçük doğrayıp tencereye ekliyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz.
  5. Biraz kaynadıktan sonra şekerini de ekleyip pişmesi için bırakıyoruz.
  6. İyice harmanlanıp çekene kadar gerekirse arada tekrar su kaynatıp ekliyoruz.
  7. Ve servise hazır. Dilerseniz servis esnasında ceviz dövüp üzerine serpebilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder