Beşamel Soslu Bostan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük boy bostan patlıcan
- 250-300 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvıyağ
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Nane
- Kekik
- Yeni bahar
Beşamel sos için ;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
- Tuz
- Karabiber
- Kaşar
Beşamel Soslu Bostan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle alacalı soyun. Sonra ikiye böldüğümüz patlıcanların içini oyun. Yağda kızartalım.
- Ayrı bir tavaya sıvı yağını alalım. Kızan yağa yemeklik doğranmış soğanları ekleyelim.
- Hafif pembeleşmeye dönen soğanlara biberleri ekleyelim.
- Biberlerin de diriliği biraz gittikten sonra salçayı ekleyip kavurun.
- Ardından kıymayı ekleyip pişirin. Pişen kıymaya baharatları ve tuzu ekleyin.
- Hazırlanan harcı bostan patlıcanın içine yerleştirin. Ayrı bir tava da beşamel sosu hazırlayın.
- Tereyağını tavaya alın, eriyen yağın içine unu ekleyin kokusu çıkan una sütü ilave edin.
- Beşamel sos fokurdayınca kaşarı ekleyin. Kaşar iyice eridikten sonra altını kapatın ve tuzu karabiberi ekleyin.
- Beşamel sosu kıymanın üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun 🎈.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder