Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
- 2 yumurta 🥕
- 1 su bardağı süt 🥕
- 1 adet havuç 🥕
- 1 bardak tam buğday unu + 1/2 bardak hindistan cevizi unu 🥕
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri 🥕
- 1 yemek kaşığı pekmez 🥕
- 3 yemek kaşığı kuru üzüm 🥕
- 2 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz 🥕
- 1 paket kabartma tozu 🥕
- 1 tatlı kaşığı tarçın + 1 tatlı kaşığı zencefil 🥕
Krema için:
- 1 su bardağı süt 🥕
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi kreması 🥕
- 1 yemek kaşığı labne 🥕
- 1 yemek kaşığı badem unu 🥕
Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?
- Kek için sıvı malzemelerin hepsi çırpılır. Geriye kalan kuru malzemeler eklenir ve karıştırılır.
- İstenilen kalıba dökülür. (Benim kalpli kalıplarımda 6 adet çıktı.)
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. (Benimkiler 20 dakikada pişti.)
- Kek pişerken kremayı hazırlıyoruz. Kremayı hazırlamak için sos tenceresine labne hariç diğer malzemeleri ekliyoruz ve kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Ocaktan aldıktan sonra labneyi ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra kekimizin üzerine koyup servise hazır hale getiriyoruz. AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder