15 Aralık 2020 Salı

Ballı Kurabiye Tarifi

 

Ballı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri (185 gr)
  • 3 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı süt (100 ml)
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4.5 su bardağından 1 parmak eksik un (500 gr)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Ballı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Fırınınızı 170 dereceye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın.
  2. Unu tezgaha eleyin ve üzerine tereyağını küçük parçalar halinde doğrayıp, unun üzerine serpin ve güzelce karıştırın.
  3. Pudra şekeri, yumurta sarılarını, balı, sütü ve kabartma tozunu ekleyin. Elinizi bırakan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur elinizi bırakmazsa çok az daha un ilave edin.
  4. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde top şeklini verin.
  5. Yumurta akını bir kaseye koyun ve biraz çırpın, başka bir kaba da iri çekilmiş cevizleri koyun.
  6. Hamur toplarını önce yumurta akına daha sonra cevize bulayıp tepsiye dizelim.
  7. Isıttığımız fırında cevizler kızarana kadar yaklaşık 25-30 dk pişirelim. (pişme süresi fırından fırına değişebilir cevizelerin kızarmasına ve kurabiyenin altına bakarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. ).
  8. ✨kurabiyeleri ağzı kapalı bir cam kavanozun içinde bayatlamadan saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder