Ballı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1.5 su bardağı pudra şekeri (185 gr)
- 3 yumurta sarısı
- Yarım su bardağı süt (100 ml)
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 paket kabartma tozu
- 4.5 su bardağından 1 parmak eksik un (500 gr)
Üzeri için;
- 1 adet yumurta akı
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Ballı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Fırınınızı 170 dereceye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın.
- Unu tezgaha eleyin ve üzerine tereyağını küçük parçalar halinde doğrayıp, unun üzerine serpin ve güzelce karıştırın.
- Pudra şekeri, yumurta sarılarını, balı, sütü ve kabartma tozunu ekleyin. Elinizi bırakan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur elinizi bırakmazsa çok az daha un ilave edin.
- Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde top şeklini verin.
- Yumurta akını bir kaseye koyun ve biraz çırpın, başka bir kaba da iri çekilmiş cevizleri koyun.
- Hamur toplarını önce yumurta akına daha sonra cevize bulayıp tepsiye dizelim.
- Isıttığımız fırında cevizler kızarana kadar yaklaşık 25-30 dk pişirelim. (pişme süresi fırından fırına değişebilir cevizelerin kızarmasına ve kurabiyenin altına bakarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. ).
- ✨kurabiyeleri ağzı kapalı bir cam kavanozun içinde bayatlamadan saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder