15 Aralık 2020 Salı

Sivas Katmeri Tarifi

 

Sivas Katmeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 gr. maya (çeyrek paket)
  • 1 litre su
  • 950 gram böreklik margarin ( yaklaşık 3, 5 paket margarin)
  • 2 yumurta
  • 7 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • 750gr beyaz peynir

Sivas Katmeri Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle mayamızı, 1 litre suyumuzu ve tuzu iyice karıştırın, üzerine un ilave ederek sert bir hamur elde edene kadar yoğurun ve 15dk. Dinlenmeye bırakın.
  2. Daha sonra hamuru komple alarak biraz açalım, üzerine böreklik margarini parça parça hamurun üzerine boca edelim,.
  3. Sonra hamuru ortadan ikiye katlayıp tekrar merdane ile açalım ki yağı içine hapsetsin.
  4. Sonra tekrar ikiye katlayalım ve tekrar merdane ile açalım.
  5. Kenarlarını bıçakla kesip hamurun üzerine yan yana koy ve tekrar 2 ye katla ve yine merdane ile aç.
  6. Bu işlemi toplam 3 kere yapmış oluyoruz, kenarları kesip hamurun içine alıyoruz ki yağ kenarlara geçmediğinden onunda içine alıp yağlanmasını sağlıyoruz.
  7. Sonra hamuru boydan 3 e kesip elma büyüklüğünde yumaklar elde ediyoruz.
  8. Bu yumakları tek tek merdane ile yuvarlak şekilde açıyoruz.
  9. Açtığımız yuvarlakların tam ortasına uzunlamasına peynir koyuyoruz.
  10. İki uçtan hamuru içe doğru kapatıyoruz, daha sonra merdane ile üzerinden bir kere geçip işlemi tamamlıyoruz.
  11. Üzerine yumurta sürüp bıçakla çizikler atıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerken elimizle biraz sunduruyoruz.
  12. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙏.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder