14 Aralık 2020 Pazartesi

Bisküvi Kurabiye Tarifi

 

Bisküvi Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125gr margarin veya tereyağı(oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Tarçın ve kakao(en son bezelere ilave edilecek)
  • Aldığı kadar un

Bisküvi Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Kase içerisine margarinimizi, sıvı yağ ve yumurtamızda alıp iyice karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra içerisine bir su bardağı pudra şekeri 1 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya ve kabartma tozu ilave ediyoruz.
  3. İyice karıştırdıktan sonra aldığı kadar unumuzu da ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Yumuşak bir hamur olacak.
  4. Hamurumuzu 3 bezeye ayırıyoruz bezelerden bir tanesine kakao katıp yoğuruyoruz.
  5. Diğerine de tarçın koyup yoğuruyoruz.
  6. Bu şekilde bir hamurdan üç ayrı lezzetli kurabiye elde ediyoruz tarçınlı kakaolu ve sade.
  7. Hamurumuzu hazırladıktan sonra ben bisküvi makinesi ile şekiller verdim .
  8. Ama yoksa normal kalıplarla da çok güzel olur.
  9. Hamuru çok kalın olmayacak şekilde açtıktan sonra kalıplarla şekil verip yağlı kağıt serili tepsimize dizerek 180 derece fırında hafif pembeleşince fırından alıyoruz.
  10. Çok çabuk pişiyor mutlaka kontrollü pişirelim.

Afiyet olsun 🌸😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder