14 Aralık 2020 Pazartesi

Kalburabastı Tarifi

 

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin ( tereyağı olur)
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı silme irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı süt
  • 3,5 su bardağı un ( kontrolü lütfen)

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su

Üzeri için;

  • 1 kase iri kıyılmış ceviz

Kalburabastı Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbeti hazırlayın.
  2. Tencereye şekeri alalım hafif rengi dönen kadar karıştıralım (dikkat edelim fazla koyulaşmasın acı olur ).
  3. Su, 3 damla limon suyu ekleyip 10-15 dk kısık ateşte kaynatalım.
  4. Soğumaya bırakın.
  5. Hamuru hazırlayalım; kaba yumurta, şeker, irmik, vanilya, kabartma toz, süt alalım 3 dk yoğuralım unu kontrolü alıp ele yapışmayan yumsak hamur elde edelim üstünü kapayıp yarım saat dinlendirin.
  6. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekillin de açalım .
  7. İçine cevizleri ekleyip iyice kapatalım istediğiniz rende ile isterseniz bıçak ile şeklini verelim.
  8. Ben bıçakla hafif çizerek şeklini verdim.
  9. 180 derece  fan ayarda alt üst nar gibi kızarana kadar pişirelim.
  10. Fırından çıkan kalburabastının ilk sıcaklığı gidince şerbetini dökelim arada ters yüz yapalım iyice kıvanım çeksin.

Afiyet olsun 🙏.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder