Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin ( tereyağı olur)
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı silme irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı süt
- 3,5 su bardağı un ( kontrolü lütfen)
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
Üzeri için;
- 1 kase iri kıyılmış ceviz
Kalburabastı Tarifi Yapılışı
- Önce şerbeti hazırlayın.
- Tencereye şekeri alalım hafif rengi dönen kadar karıştıralım (dikkat edelim fazla koyulaşmasın acı olur ).
- Su, 3 damla limon suyu ekleyip 10-15 dk kısık ateşte kaynatalım.
- Soğumaya bırakın.
- Hamuru hazırlayalım; kaba yumurta, şeker, irmik, vanilya, kabartma toz, süt alalım 3 dk yoğuralım unu kontrolü alıp ele yapışmayan yumsak hamur elde edelim üstünü kapayıp yarım saat dinlendirin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekillin de açalım .
- İçine cevizleri ekleyip iyice kapatalım istediğiniz rende ile isterseniz bıçak ile şeklini verelim.
- Ben bıçakla hafif çizerek şeklini verdim.
- 180 derece fan ayarda alt üst nar gibi kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan kalburabastının ilk sıcaklığı gidince şerbetini dökelim arada ters yüz yapalım iyice kıvanım çeksin.
Afiyet olsun 🙏.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder