Cevizli Sütlü İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 75 gram margarin veya 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı fındık veya ceviz
Cevizli Sütlü İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
- İlk olarak bir kapta süt ve şeker karıştırılır eriyene kadar.
- Sonra tencereye margarin alınır.
- Eridikten sonra ceviz eklenir güzelce kavrulur.
- Daha sonra irmik eklenir sürekli karıştırılır.
- İstediğiniz renge gelene kadar sonra şerbet yavaşça dökülür. Dikkatli dökün sıçrayabilir.
- Suyunu çekip istediğiniz kıvama gelene kadar ara ara karıştırın.
- Daha sonra ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakın.
Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder