14 Aralık 2020 Pazartesi

Cevizli Sütlü İrmik Helvası Tarifi

 

Cevizli Sütlü İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 75 gram margarin veya 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı fındık veya ceviz

Cevizli Sütlü İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak bir kapta süt ve şeker karıştırılır eriyene kadar.
  2. Sonra tencereye margarin alınır.
  3. Eridikten sonra ceviz eklenir güzelce kavrulur.
  4. Daha sonra irmik eklenir sürekli karıştırılır.
  5. İstediğiniz renge gelene kadar sonra şerbet yavaşça dökülür. Dikkatli dökün sıçrayabilir.
  6. Suyunu çekip istediğiniz kıvama gelene kadar ara ara karıştırın.
  7. Daha sonra ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakın.

Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder