Kalpli Pastam Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet pandispanya
- Yarım su bardağı süt
Krema için:
- 1 lt süt
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı mısır nişastası
- Yarım su bardağı un
- 2 yumurta
- 125 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
Üzeri için :
- Şekerlemeler
- Çikolata topları
- Meyve (isteğe göre)
Kalpli Pastam Tarifi Yapılışı
- Kâğıda çizilmiş olan kalp şekli kekin üzerine koyularak kesilir şekil verilir.
- Daha sonra süt, toz şeker, nişasta, un, yumurta bir tencereye alınarak güzelce çırpılır.
- Ocağa alınarak muhallebi kıvamına gelmesi sağlanır.
- Pişen kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilya ve margarin ilave edilerek soğumaya bırakılır.
- Soğuyan muhallebiye krem santi ilave edilerek tekrar karıştırılır dolapta 2 saat kadar dinlendirilir. Kek süt ile ıslatılır.
- Soğuyan kremayı sıkma torbasına alarak kekin ilk katmanına sıkılır.
- Diğer katmanı da üzerine alarak tekrar kremadan sıkalım.
- İsteğe göre süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun 💜.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder