14 Aralık 2020 Pazartesi

Kalpli Pastam Tarifi

 

Kalpli Pastam Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet pandispanya
  • Yarım su bardağı süt

Krema için:

  • 1 lt süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 125 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için :

  • Şekerlemeler
  • Çikolata topları
  • Meyve (isteğe göre)

Kalpli Pastam Tarifi Yapılışı

  1. Kâğıda çizilmiş olan kalp şekli kekin üzerine koyularak kesilir şekil verilir.
  2. Daha sonra süt, toz şeker, nişasta, un, yumurta bir tencereye alınarak güzelce çırpılır.
  3. Ocağa alınarak muhallebi kıvamına gelmesi sağlanır.
  4. Pişen kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilya ve margarin ilave edilerek soğumaya bırakılır.
  5. Soğuyan muhallebiye krem santi ilave edilerek tekrar karıştırılır dolapta 2 saat kadar dinlendirilir. Kek süt ile ıslatılır.
  6. Soğuyan kremayı sıkma torbasına alarak kekin ilk katmanına sıkılır.
  7. Diğer katmanı da üzerine alarak tekrar kremadan sıkalım.
  8. İsteğe göre süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun 💜.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder