15 Aralık 2020 Salı

Gelin Çantası Tarifi

 

Gelin Çantası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Arası için;

  • Hazır pastacı kreması veya kremşanti

Gelin Çantası Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri çırpma teli ile karıştıralım. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
  2. Daha sonra kakao vanilya kabartma ve unu azar azar ekleyelim.
  3. Çok koyu kıvamda olmayacak hamurumuz akışkan olmalı.
  4. Ona göre unu kontrollü ekleyin. Ardından krep tavasının altını açalım.
  5. Tavaya yağ ilave etmiyoruz hamurdaki yağ yeterli.
  6. Tava kızdıktan sonra hamurdan tavamıza koyalım.
  7. Kısık ateşte sadece bir tarafını pişiriyoruz. (arkalı önlü pişmeyecek. )üstte kalan kısımda pişiyor çiğ kalmıyor endişeniz olmasın☺️
  8. Tüm hamuru bu şekilde tamamlayalım. Ardından pastacı kremasını hazırlayalım.
  9. Ortasına krema dan koyup resimlerdeki gibi üçgen şeklini verelim.
  10. Üstlerine kalan kremadan sıkma torbası ile sıkalım.
  11. Toz Antep fıstığı ve şekerlemelerle süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder