Gelin Çantası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 yumurta
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Arası için;
- Hazır pastacı kreması veya kremşanti
Gelin Çantası Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri çırpma teli ile karıştıralım. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra kakao vanilya kabartma ve unu azar azar ekleyelim.
- Çok koyu kıvamda olmayacak hamurumuz akışkan olmalı.
- Ona göre unu kontrollü ekleyin. Ardından krep tavasının altını açalım.
- Tavaya yağ ilave etmiyoruz hamurdaki yağ yeterli.
- Tava kızdıktan sonra hamurdan tavamıza koyalım.
- Kısık ateşte sadece bir tarafını pişiriyoruz. (arkalı önlü pişmeyecek. )üstte kalan kısımda pişiyor çiğ kalmıyor endişeniz olmasın☺️
- Tüm hamuru bu şekilde tamamlayalım. Ardından pastacı kremasını hazırlayalım.
- Ortasına krema dan koyup resimlerdeki gibi üçgen şeklini verelim.
- Üstlerine kalan kremadan sıkma torbası ile sıkalım.
- Toz Antep fıstığı ve şekerlemelerle süsleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder