Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar su
- 500 gram kıyma
- 1 büyük soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 er tatlı kaşığı karabiber, pulbiber, tuz
- Sumak, nane
- 2 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
Mantı Tarifi Yapılışı
- Un, tuz, yumurta ve suyu karıştırıp, bolca yoğurup, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Kıymanın içine rendelenmiş, soğan, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları (sumak ve nane hariç) ekleyip karıştırıyoruz.
- Hamuru bezelere ayırıp bir bezesini ince bir şekilde açıyoruz.
- Açılan hamuru kare kare kesiyoruz. İç harçtan her birine ufak ufak koyup hamuru büküyoruz.
- Kaynayan suda haşlayıp servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı tereyağlı sos döküyoruz.
- Nane ve sumakla süsleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder