15 Aralık 2020 Salı

Mantı Tarifi

 

Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar su
  • 500 gram kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 er tatlı kaşığı karabiber, pulbiber, tuz
  • Sumak, nane
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça

Mantı Tarifi Yapılışı

  1. Un, tuz, yumurta ve suyu karıştırıp, bolca yoğurup, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Kıymanın içine rendelenmiş, soğan, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları (sumak ve nane hariç) ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Hamuru bezelere ayırıp bir bezesini ince bir şekilde açıyoruz.
  4. Açılan hamuru kare kare kesiyoruz. İç harçtan her birine ufak ufak koyup hamuru büküyoruz.
  5. Kaynayan suda haşlayıp servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı tereyağlı sos döküyoruz.
  6. Nane ve sumakla süsleyip servis ediyoruz.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder