14 Aralık 2020 Pazartesi

Şifon Kek Tarifi

 

Şifon Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yumurta sarısını (oda ısısında olacak)
  • 6 yumurta akı (oda ısısında olacak)
  • 2 su bardağı (kek un)
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Üzeri için:

  • Pudra şekeri (isteğe bağlı)

Şifon Kek Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kaba yumurta sarılarını tozşekeri mikserle yardımıyla mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Sıvı yağ, portakal suyu ekleyip çırpmaya devam edin elenmiş un, vanilya, kabartma tozu ekleyip iyice çırpın en son portakal rendesini ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın.
  3. Başka bir kaba yumurta akı, tuz ekleyip güzelce katılaşana kadar iyice çırpın.
  4. Yumurta beyazı karışımı diğer hamura 3 defa ekleyip spatula yardımıyla söndürmeden alttan üste doğru karıştırarak yedirin kek hamuru yağladığınız kek kalıbına boşaltın.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 50 dakika pişirin pişen kek soğuyunca kalıptan çıkarın üzerine pudra şekeri serpin🦋🦋🦋🦋.

Not:fırından fırına pişirme şekilli fark ediyor siz kürdan yardımıyla kontrollü pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder