14 Aralık 2020 Pazartesi

Bal Kabakli Muhallebi Tarifi

 

Bal Kabakli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 kaşık nişasta
  • 2 kaşık un
  • 1 paket krema
  • Vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzerindeki Püre İçin

  • 5-6 dilim bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker

Bal Kabakli Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Süt un nişasta ve toz şekeri ocakta pişiriyoruz kaynayan muhallebimize tereyağı ve vanilyayı ekleyip ılımaya bırakıyoruz.
  2. Ilıyınca kremamızı döküp çırpıyoruz.
  3. Bal kabağını şeker ile pişirip blendırlıyoruz sıkma torbasına alıyoruz.
  4. Soğuyan muhallebiyi kuplara dolduruyoruz.
  5. Üzerine püremizi sıkıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder