Bal Kabakli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 kaşık nişasta
- 2 kaşık un
- 1 paket krema
- Vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzerindeki Püre İçin
- 5-6 dilim bal kabağı
- 1 su bardağı toz şeker
Bal Kabakli Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Süt un nişasta ve toz şekeri ocakta pişiriyoruz kaynayan muhallebimize tereyağı ve vanilyayı ekleyip ılımaya bırakıyoruz.
- Ilıyınca kremamızı döküp çırpıyoruz.
- Bal kabağını şeker ile pişirip blendırlıyoruz sıkma torbasına alıyoruz.
- Soğuyan muhallebiyi kuplara dolduruyoruz.
- Üzerine püremizi sıkıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder