Tel Tel Ayrılan Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 su bardağı ılık süt (250 ml)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 tane kuru maya
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ (250ml)
- Alabildiği kadar un
Üzeri için ;
- 1 yumurta
Haşhaş sos için;
- 250gr haşhaş
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
Tel Tel Ayrılan Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı
- Mayalandıktan sonra hamurumuzu tezgaha alıp 5 parçaya bölüyoruz.
- Böldüğümüz hamuru tezgah üzerinde elimizle açıp üzerine haşhaş karışımından her katına sürüp üst üste koyuyoruz .
- Daha sonra elimizle tekrar geniz bir şekilde açıp şeritler halinde kesip şeritleri elimizle çevirip tepsiye dizin .
- Üzerine yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder