14 Aralık 2020 Pazartesi

Tel Tel Ayrılan Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Tel Tel Ayrılan Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 su bardağı ılık süt (250 ml)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tane kuru maya
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ (250ml)
  • Alabildiği kadar un

Üzeri için ;

  • 1 yumurta

Haşhaş sos için;

  • 250gr haşhaş
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker

Tel Tel Ayrılan Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Mayalandıktan sonra hamurumuzu tezgaha alıp 5 parçaya bölüyoruz.
  2. Böldüğümüz hamuru tezgah üzerinde elimizle açıp üzerine haşhaş karışımından her katına sürüp üst üste koyuyoruz .
  3. Daha sonra elimizle tekrar geniz bir şekilde açıp şeritler halinde kesip şeritleri elimizle çevirip tepsiye dizin .
  4. Üzerine yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder