14 Aralık 2020 Pazartesi

Tepside Köstebekli Pasta Tarifi

 

Tepside Köstebekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 yaprak ıspanak
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşıgi yag
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 su bardağı un

Kremasi için

  • 200 gram labne
  • 200 gram krema
  • 1 paket krem şanti ( 2 poşet)
  • Arası için muz
  • Üzeri için nar

Tepside Köstebekli Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Ispanak larımızı haşlayıp robottan geçiriyoruz bir su bardağı elde etmemiz gerekiyor ayrı bir kapta bir su bardağı şeker üç yumurtayı çırpıyoruz çırptıktan sonra ıspanaklı pureğimizi ekliyoruz.
  2. Harcımızı üzerine kabartma tozu şekerli vanilin 2 su bardağı un ekleyerek kek hamuru elde ediyoruz.
  3. Yağladığımız tepsiye harcımızı dökerek 190 derecede pişene kadar pişiriyoruz kekimiz piştikten sonra soğutup üzerinden biraz kesiyoruz.
  4. Kestikten sonra krema mızı hazırlıyoruz 200 gram labne 200 gram krema 1 poşet krem şanti ekleyin çırpın.
  5. Hazırlamış olduğumuz kremadan üzerine biraz sürüp dilimlenmiş olduğumuz muzlardan kekin üzerine koyup tekrar hazırlamış olduğunuz kremadan üzerine koyup spatula ile düzleştirelim.
  6. Kesmiş olduğunuz kekleri robottan geçirip üzerine serpiştirelim 2 saat buzdolabında dinlendirip servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder