Tepside Köstebekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 20 yaprak ıspanak
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 3 yemek kaşıgi yag
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 su bardağı un
Kremasi için
- 200 gram labne
- 200 gram krema
- 1 paket krem şanti ( 2 poşet)
- Arası için muz
- Üzeri için nar
Tepside Köstebekli Pasta Tarifi Yapılışı
- Ispanak larımızı haşlayıp robottan geçiriyoruz bir su bardağı elde etmemiz gerekiyor ayrı bir kapta bir su bardağı şeker üç yumurtayı çırpıyoruz çırptıktan sonra ıspanaklı pureğimizi ekliyoruz.
- Harcımızı üzerine kabartma tozu şekerli vanilin 2 su bardağı un ekleyerek kek hamuru elde ediyoruz.
- Yağladığımız tepsiye harcımızı dökerek 190 derecede pişene kadar pişiriyoruz kekimiz piştikten sonra soğutup üzerinden biraz kesiyoruz.
- Kestikten sonra krema mızı hazırlıyoruz 200 gram labne 200 gram krema 1 poşet krem şanti ekleyin çırpın.
- Hazırlamış olduğumuz kremadan üzerine biraz sürüp dilimlenmiş olduğumuz muzlardan kekin üzerine koyup tekrar hazırlamış olduğunuz kremadan üzerine koyup spatula ile düzleştirelim.
- Kesmiş olduğunuz kekleri robottan geçirip üzerine serpiştirelim 2 saat buzdolabında dinlendirip servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder