Tavuklu Bohça Börek (Milföylü) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğüs eti
- 1 paket milföy hamuru
- 1 su bardağı bezelye
- 1 havuç
- 1 patates
- 2 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
Üzerine Sürmek İçin
- Yumurta sarısı
Tavuklu Bohça Börek (Milföylü) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuk göğsünü küçük küçük küpler halinde keselim. Tavaya alıp biraz sıvı yağ ile kavuralım. Küp küp doğranmış havuç patates ve bezelyeleri haşlayalım.
- İsterseniz hazır garnitür de kullanabilirsiniz ben kendim haşlayıp kullanmayı tercih ettim. Haşlanan sebzeleri süzdürüp kavrulmuş tavukların üzerine alıp baharatlarını ilave edelim.
- Her bir milföy yaprağına dolu dolu tavuklu karışımdan koyup bohça şekli verelim ve tepsiye ters çevirerek dizelim.
- Aşağıda yapılışını resimler halinde gösterdim. Milföyler bitene kadar yapalım. Ü
- zerine yumurta sarısı sürüp 190-200 derece fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sıcak iken servis etmenizi öneririm.
- Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder