14 Aralık 2020 Pazartesi

Tavuklu Bohça Börek (Milföylü) Tarifi

 

Tavuklu Bohça Börek (Milföylü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğüs eti
  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Üzerine Sürmek İçin

  • Yumurta sarısı

Tavuklu Bohça Börek (Milföylü) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğsünü küçük küçük küpler halinde keselim. Tavaya alıp biraz sıvı yağ ile kavuralım. Küp küp doğranmış havuç patates ve bezelyeleri haşlayalım.
  2. İsterseniz hazır garnitür de kullanabilirsiniz ben kendim haşlayıp kullanmayı tercih ettim. Haşlanan sebzeleri süzdürüp kavrulmuş tavukların üzerine alıp baharatlarını ilave edelim.
  3. Her bir milföy yaprağına dolu dolu tavuklu karışımdan koyup bohça şekli verelim ve tepsiye ters çevirerek dizelim.
  4. Aşağıda yapılışını resimler halinde gösterdim. Milföyler bitene kadar yapalım. Ü
  5. zerine yumurta sarısı sürüp 190-200 derece fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sıcak iken servis etmenizi öneririm.
  6. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder