Bu Tarife Bayılacaksınız İki Tat Bir Arada Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk Göğsü İçin
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı tozşeker
- 100 gram tereyağı veya margarin
- 1 paket vanilya
Supanglesi İçin
- 2,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı tozşeker
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 50 gram çikolata
- 4 küp buz
Bu Tarife Bayılacaksınız İki Tat Bir Arada Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tavuk göğsümüzü yapalım. Yağımızı tencereye alalım ve üzerine unumuzu ekleyerek kavuralım.
- Kavurduğumuz unun üzerine sütümüzü ekleyelim. Toz şekerimizide ilave edip kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynayan tavuk göğsümüzün altını kapatıp vanilyayı ekleyelim ve karıştıralım. Kuplara pay edelim.
- Tavuk göğsü kenarda soğurken bizde supanglesini yapalım.
- Supangle için sütümüzü, unumuzu, nişastamızı, tozşekerimizi, kakaomuzu tencereye alarak kaynayana kadar pişirelim.
- Kaynayan supanglemize ilk çikolatayı ekleyip daha sonra ocağın altını kapatalım ve buzumuzu ekleyerek karıştıralım.
- Hazırladığımız supanglemizi, tavukgöğsünün üzerine dökelim. Tercihe göre üzerine kakao serpelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder