Köfteli Parmak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- Domates
Kızartmak İçin;
- 4 adet patates
- 2 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- 3 adet kırmızı biber
- 5 adet yeşil biber
Köfte için:
- 300 gr kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
Sos için;
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
Köfteli Parmak Kebabı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak köfte harcımızı hazırlayalım. Bunun için uygun bir yoğurma kabı içerisine kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, kimyon, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber ve tuzu da ekleyerek güzelce yoğuralım.
- Harcımız güzelce özleştikten sonra küçük parçalar alalım ve elimizle yuvarlayarak misket köfte şeklini verelim.
- Köftelerimizi şekillendirdikten sonra parmak şeklinde doğradığımız patlıcan, patates, kabak, kırmızı biber ve yeşil biberi kızgın yağda hafifçe kızartarak kağıt havlu yerleştirdiğimiz bir tabağa alalım.
- Ardından köftelerimizi de aynı şekilde kızartalım.
- Yuvarlak borcama ilk olarak sebzelerimizi çember oluşturacak şekilde dizelim.
- Orta kısmına köftelerimizi ve domateslerimizi yerleştirelim.
- Daha sonra üzeri için sos hazırlayalım. Bunun için sıcak suda salçamızı ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
- Hazırladığımız sosumuzu yemeğin üzerine gezdirelim ve 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda parmak kebabımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder