17 Mayıs 2021 Pazartesi

Köfteli Parmak Kebabı Tarifi

 

Köfteli Parmak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Domates

Kızartmak İçin;

  • 4 adet patates
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet kırmızı biber
  • 5 adet yeşil biber

Köfte için:

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon

Sos için;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz

    Köfteli Parmak Kebabı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak köfte harcımızı hazırlayalım. Bunun için uygun bir yoğurma kabı içerisine kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, kimyon, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber ve tuzu da ekleyerek güzelce yoğuralım.
  • Harcımız güzelce özleştikten sonra küçük parçalar alalım ve elimizle yuvarlayarak misket köfte şeklini verelim.
  • Köftelerimizi şekillendirdikten sonra parmak şeklinde doğradığımız patlıcan, patates, kabak, kırmızı biber ve yeşil biberi kızgın yağda hafifçe kızartarak kağıt havlu yerleştirdiğimiz bir tabağa alalım.
  • Ardından köftelerimizi de aynı şekilde kızartalım.
  • Yuvarlak borcama ilk olarak sebzelerimizi çember oluşturacak şekilde dizelim.
  • Orta kısmına köftelerimizi ve domateslerimizi yerleştirelim.
  • Daha sonra üzeri için sos hazırlayalım. Bunun için sıcak suda salçamızı ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Hazırladığımız sosumuzu yemeğin üzerine gezdirelim ve 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda parmak kebabımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder