Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 4-5 su bardağı un
Şerbet için
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
Açarken
- Nişasta buğday veya mısır farketmez
Üzeri için
- 200 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için
- 1 ,5 su bardağı kırılmış ceviz
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ev baklavası için şerbeti hazırlayın. Şeker ve soğuk suyu tencereye alın içine bir dilim limon ekleyin.
- Şeker eriyene kadar şerbeti karıştırın. Kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra 20-25 dk kaynatın. Şerbet kıvamlı olsun. Daha sonra tereyağını eritin ve ılıması için bekletin.
- Hamur için tüm malzemeleri yoğurun unu yavaş yavaş ekleyin ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamurun yoğurun.
- Hamuru yuvarlayın. Ve 4 eşit parçaya bölün.
- Daha sonra her bir bezeyi 10 ar eşit parçaya bölün ve iyice yuvarlayın. Toplamda 40 adet beze çıkıyor.
- Bezelerin üzerini streç film veya nemli bir bezle örtün 40 dk dinlensin.
- Daha sonra her bir bezeyi bol nişastayla pasta tabağı büyüklüğünde merdaneyle açın.
- Toplamda 8 kat olacak baklavamız. Her açtığınız bezeyi 5 er 5 er üst üste ekleyin. 5 er li bir şekilde hazırladığınız hamurları önce merdaneyle açın. Açarken diğer tarafınıda çevirerek açın.
- Daha sonra dilerseniz oklavayla inceltebilirsiniz tepsi boyutunda açın.
- Açtığınız hamurun üzerine tepsiyi koyunuz kenarlarını kesin ve kalan hamur parçalarını içine ekleyeceğiz. Her katı açabildiğiniz kadar ince açın üst üste tepsiye alın.
- Aralarına dilerseniz her katına ceviz ekleyebilirsiniz veya en ortasına ekleyebilirsiniz.
- Ilıyan tereyağının en dibinde veya üstünde beyaz köpükler oluşur onları yüzeyinden alın baklavaya eklemeyin nokta nokta yanıklar oluşur.
- Erimiş tereyağın için sıvı yağını ekleyin ve karıştırın.
- Baklavanın üzerine dökün.
- Fırını 170 dereceye ayarlayın ve yavaş yavaş nar gibi kızarana dek 1 saatten fazla pişirin.
- İç katmanları ve altı iyice kızarsın. Pişen tatlıyı fırından alın ve 4 dk bekletin. İlk sıcaklığı gidince ılık şerbeti dökün ve 2-3 saat sonra tüketebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder