22 Mayıs 2021 Cumartesi

Ev Baklavası Tarifi

 

Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 4-5 su bardağı un

Şerbet için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Açarken

  • Nişasta buğday veya mısır farketmez

Üzeri için

  • 200 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İçi için

  • 1 ,5 su bardağı kırılmış ceviz

    Ev Baklavası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ev baklavası için şerbeti hazırlayın. Şeker ve soğuk suyu tencereye alın içine bir dilim limon ekleyin.
  • Şeker eriyene kadar şerbeti karıştırın. Kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra 20-25 dk kaynatın. Şerbet kıvamlı olsun. Daha sonra tereyağını eritin ve ılıması için bekletin.
  • Hamur için tüm malzemeleri yoğurun unu yavaş yavaş ekleyin ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamurun yoğurun.
  • Hamuru yuvarlayın. Ve 4 eşit parçaya bölün.
  • Daha sonra her bir bezeyi 10 ar eşit parçaya bölün ve iyice yuvarlayın. Toplamda 40 adet beze çıkıyor.
  • Bezelerin üzerini streç film veya nemli bir bezle örtün 40 dk dinlensin.
  • Daha sonra her bir bezeyi bol nişastayla pasta tabağı büyüklüğünde merdaneyle açın.
  • Toplamda 8 kat olacak baklavamız. Her açtığınız bezeyi 5 er 5 er üst üste ekleyin. 5 er li bir şekilde hazırladığınız hamurları önce merdaneyle açın. Açarken diğer tarafınıda çevirerek açın.
  • Daha sonra dilerseniz oklavayla inceltebilirsiniz tepsi boyutunda açın.
  • Açtığınız hamurun üzerine tepsiyi koyunuz kenarlarını kesin ve kalan hamur parçalarını içine ekleyeceğiz. Her katı açabildiğiniz kadar ince açın üst üste tepsiye alın.
  • Aralarına dilerseniz her katına ceviz ekleyebilirsiniz veya en ortasına ekleyebilirsiniz.
  • Ilıyan tereyağının en dibinde veya üstünde beyaz köpükler oluşur onları yüzeyinden alın baklavaya eklemeyin nokta nokta yanıklar oluşur.
  • Erimiş tereyağın için sıvı yağını ekleyin ve karıştırın.
  • Baklavanın üzerine dökün.
  • Fırını 170 dereceye ayarlayın ve yavaş yavaş nar gibi kızarana dek 1 saatten fazla pişirin.
  • İç katmanları ve altı iyice kızarsın. Pişen tatlıyı fırından alın ve 4 dk bekletin. İlk sıcaklığı gidince ılık şerbeti dökün ve 2-3 saat sonra tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder