22 Mayıs 2021 Cumartesi

Nuraniye Mezesi Tarifi

 

Nuraniye Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet sakız kabak
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı su
  • 6-7 sap taze soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

    Nuraniye Mezesi Tarifi Yapılışı

  • Kabakların kabuğunu kazıyıp, rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim.
  • Taze soğanları doğrayalım.
  • Pirinci yıkayalım. Pirinci çok fazla koymayalım.
  • Pişerken şişeceği için kabakların lezzetinin önüne geçmesin.
  • Sarımsakları rendeleyip yoğurt ile karıştıralım.
  • Bunları hazırladıktan sonra yapımına başlayalım.
  • Taze soğanları zeytinyağda biraz kavuralım.
  • Rendelenmiş kabakları ekleyelim. Yüksek ateşte çevirerek kavuralım.
  • Ateşin altını kısık tutmayın. Kabaklar çok fazla su salıp pişer.
  • Pirinçler ile tekrar pişeceği için fazla ezilir. Lezzeti de hoş olmaz. Pirinçleri ve suyu ekleyelim.
  • Bir parça tuz gezdirelm. Pirinçler yumuşayana kadar pişirelim. Az gelirse su ekleyebilirsiniz.
  • Piştikten sonra bir kenara alıp soğutalım.
  • Kıyılmış dereotunu ekleyelim.
  • Sarımsaklı yoğurt ile karıştıralım. Bu tür salatalarda bir kaşık da mayonez ekliyorum.
  • Üzerine zeytinyağında yakılmış pulbiber gezdirip servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder