Nuraniye Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet sakız kabak
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağı su
- 6-7 sap taze soğan
- Yarım demet dereotu
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Nuraniye Mezesi Tarifi Yapılışı
- Kabakların kabuğunu kazıyıp, rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim.
- Taze soğanları doğrayalım.
- Pirinci yıkayalım. Pirinci çok fazla koymayalım.
- Pişerken şişeceği için kabakların lezzetinin önüne geçmesin.
- Sarımsakları rendeleyip yoğurt ile karıştıralım.
- Bunları hazırladıktan sonra yapımına başlayalım.
- Taze soğanları zeytinyağda biraz kavuralım.
- Rendelenmiş kabakları ekleyelim. Yüksek ateşte çevirerek kavuralım.
- Ateşin altını kısık tutmayın. Kabaklar çok fazla su salıp pişer.
- Pirinçler ile tekrar pişeceği için fazla ezilir. Lezzeti de hoş olmaz. Pirinçleri ve suyu ekleyelim.
- Bir parça tuz gezdirelm. Pirinçler yumuşayana kadar pişirelim. Az gelirse su ekleyebilirsiniz.
- Piştikten sonra bir kenara alıp soğutalım.
- Kıyılmış dereotunu ekleyelim.
- Sarımsaklı yoğurt ile karıştıralım. Bu tür salatalarda bir kaşık da mayonez ekliyorum.
- Üzerine zeytinyağında yakılmış pulbiber gezdirip servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder