Malatyanın İncisi Kiraz Yaprağı Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
İç Hamuru
- 1 kg yarma
- 1 yemek kaşığı tuz
- Alırı kadar su
- Yarım kg kadar kiraz yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yoğurtlu sos:
- 2 kg yoğurt
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı un (Dolu dolu)
- Alırı kadar tuz
- 1 yemek kaşığı erik ekşisi (Erik ekşisi yoksa 1 limonun suyu)
- 2 litre karnar su (Sonradan eklenecek)
Sosu İçin
- 1 kg soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Malatyanın İncisi Kiraz Yaprağı Köftesi Tarifi Yapılışı
- Hamuru için bütün malzemeleri iyice yoğurup normal yumuşaklıkta bir hamur elde edilir. Kiraz yapraklarına bu hamurdan azar azar koyup incecik sarılır.
- Tencereye dizilen sarmaların üzerine sarma taşı koyulup 1 tatlı kaşığı tuz serpilir. Üzerini geçecek kadar kaynar su eklenerek önce harlı ateşte sonra da yarım ateşte pişmeye bırakılır.
- Haşlanan sarmaların suyu süzülür. Yoğurtlu sos için erik ekşisi ve su hariç kalan tüm malzemeler çırpılır.
- Ocakta yüksek ateşte pişirilir. Sos kaynamaya başlayınca 2 lt kaynamış su eklenir. İyice karıştırılır ve beraber kaynamaya bırakılır.
- Kaynayınca kiraz yaprağı köfteler eklenir ve erik ekşisi ilave edilir. Artık pişirmeye başlanır. Yemeğiniz pişerken soğanlı sosu hazırlanır.
- Bunun için soğanlar rondodan geçirilir. Zeytinyağında kavrulur. Hafif pembeleşince tereyağı eklenir ve sos hazır hale getirilir. Pişen köfteler tabağa alınır ve üzerine soğanlı sos eklenerek servis edilir. Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder