19 Mayıs 2021 Çarşamba

Malatyanın İncisi Kiraz Yaprağı Köftesi Tarifi

 

Malatyanın İncisi Kiraz Yaprağı Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

İç Hamuru

  • 1 kg yarma
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Alırı kadar su
  • Yarım kg kadar kiraz yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yoğurtlu sos:
  • 2 kg yoğurt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un (Dolu dolu)
  • Alırı kadar tuz
  • 1 yemek kaşığı erik ekşisi (Erik ekşisi yoksa 1 limonun suyu)
  • 2 litre karnar su (Sonradan eklenecek)

Sosu İçin

  • 1 kg soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Malatyanın İncisi Kiraz Yaprağı Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için bütün malzemeleri iyice yoğurup normal yumuşaklıkta bir hamur elde edilir. Kiraz yapraklarına bu hamurdan azar azar koyup incecik sarılır.
  • Tencereye dizilen sarmaların üzerine sarma taşı koyulup 1 tatlı kaşığı tuz serpilir. Üzerini geçecek kadar kaynar su eklenerek önce harlı ateşte sonra da yarım ateşte pişmeye bırakılır.
  • Haşlanan sarmaların suyu süzülür. Yoğurtlu sos için erik ekşisi ve su hariç kalan tüm malzemeler çırpılır.
  • Ocakta yüksek ateşte pişirilir. Sos kaynamaya başlayınca 2 lt kaynamış su eklenir. İyice karıştırılır ve beraber kaynamaya bırakılır.
  • Kaynayınca kiraz yaprağı köfteler eklenir ve erik ekşisi ilave edilir. Artık pişirmeye başlanır. Yemeğiniz pişerken soğanlı sosu hazırlanır.
  • Bunun için soğanlar rondodan geçirilir. Zeytinyağında kavrulur. Hafif pembeleşince tereyağı eklenir ve sos hazır hale getirilir. Pişen köfteler tabağa alınır ve üzerine soğanlı sos eklenerek servis edilir. Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder