19 Mayıs 2021 Çarşamba

Hünkar Beğendi Tarifi

 Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

    Et için:

  • 600 gramkuzu but (arzuya göre dana eti)
  • 2 adetorta boy kuru soğan
  • 4 dişsarımsak
  • 3 yemek kaşığızeytinyağı
  • 3 adetorta boy domates
  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 2 su bardağısıcak su
  • 1 çay kaşığıtuz

    Beğendi için:

  • 1/2 su bardağıkaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 1,5 su bardağısüt
  • 4 adetorta boy patlıcan
  • 1,5 yemek kaşığıun
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber

    Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. 4 adet orta boy patlıcana bıçakla delikler açın ve  fırın tepsisine alın. 200 derecede yaklaşık 20 dakika fırınlayın.

      hunkar-begendi-yapim-1
    2. Fırınlanmış patlıcanları bir kaba alın ve kabuklarının kolay soyulması için üzerini streçleyip, 15 dakika kadar bekledikten sonra kabukları soyun.

      hunkar-begendi-2
    3. Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da üzerine ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.

      hunkar-begendi-3
    4. 4 diş doğranmış sarımsağı da üzerine ekledikten sonra 600 gram kuşbaşı dana veya kuzu etini ilave edin.

      hunkar-begendi-4
    5. Etler suyunu salıp çekene kadar pişmeye bırakın. 1 yemek kaşığı domates salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber, 3 adet soyulmuş, doğranmış domates ekleyin.

      hunkar-begendi-5
    6. 2 su bardağı sıcak su ekleyip etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.

      hunkar-begendi-6
    7. Şimdi de beğendiyi hazırlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 1,5 yemek kaşığı unu üzerine ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.

      hunkar-begendi-7
    8. Üzerine fırınladığınız ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ekleyin. 1,5 su bardağı sütü de üzerine yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. 1'er çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyin.

      hunkar-begendi-8
    9. Sonra son olarak yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.

      hunkar-begendi-9
    10. Beğendinin üzerine yumuşacık pişmiş etleri serpiştirin ve servis edin, afiyet olsun!

      hunkar-begendi-10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder