Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gramkuzu but (arzuya göre dana eti)
- 2 adetorta boy kuru soğan
- 4 dişsarımsak
- 3 yemek kaşığızeytinyağı
- 3 adetorta boy domates
- 1 yemek kaşığıdomates salçası
- 2 su bardağısıcak su
- 1 çay kaşığıtuz
Et için:
- 1/2 su bardağıkaşar peyniri
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 1,5 su bardağısüt
- 4 adetorta boy patlıcan
- 1,5 yemek kaşığıun
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
4 adet orta boy patlıcana bıçakla delikler açın ve fırın tepsisine alın. 200 derecede yaklaşık 20 dakika fırınlayın.
Fırınlanmış patlıcanları bir kaba alın ve kabuklarının kolay soyulması için üzerini streçleyip, 15 dakika kadar bekledikten sonra kabukları soyun.
Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da üzerine ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
4 diş doğranmış sarımsağı da üzerine ekledikten sonra 600 gram kuşbaşı dana veya kuzu etini ilave edin.
Etler suyunu salıp çekene kadar pişmeye bırakın. 1 yemek kaşığı domates salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber, 3 adet soyulmuş, doğranmış domates ekleyin.
2 su bardağı sıcak su ekleyip etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
Şimdi de beğendiyi hazırlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 1,5 yemek kaşığı unu üzerine ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine fırınladığınız ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ekleyin. 1,5 su bardağı sütü de üzerine yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. 1'er çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyin.
Sonra son olarak yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.
Beğendinin üzerine yumuşacık pişmiş etleri serpiştirin ve servis edin, afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder