30 Ağustos 2021 Pazartesi

Medovik Pasta (Rusya) Tarifi

 

Medovik Pasta (Rusya) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 3 adet yumurta (Çırpılmış)
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 70 gram tereyağı
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 3. 5-4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı dolusu karbonat
  • 1 paket vanilin

Kreması için

  • 3 kutu krema (Toplam 600 gram)
  • 1 kutu yoğunlaştırılmış şekerli süt (400 gram)
  • Yoğunlaştırılmış şekerli süte alternatif olarak 6 yemek kaşığı pudra şekeri kullanabilirsiniz.

    Medovik Pasta (Rusya) Tarifi Yapılışı

  • Hamur için tereyağını, bal ve şeker ile benmari usulü çırparak eritin. Çırpılmış yumurtaları ilave edip 4 dakika boyunca yumurta kokusu çıkana kadar benmaride çırpmaya devam edin. Ocaktan aldığınız tereyağ karışımına 2 su bardağı un, karbonat ve vanilin ekleyip tel çırpıcıyla çırpın.
  • Ardından 1, 5 su bardağı daha un ekleyip yoğurun. Gerekirse biraz daha un ilave edip çok hafif ele yapışan bir hamur elde edin ve üzerini streçleyip 20 dakika dolapta dinlendirin.
  • Hamur dinlenirken 3 kutu kremayı katılaşana kadar mikserle yüksek devirde çırpın. Kabı ters çevirdiğinizde akmıyorsa işlem tamamlanmış demektir.
  • Kremanın üzerine 1 kutu yoğunlaştırılmış şekerli süt ilave edin ve tekrar katılaşana kadar çırpın. Kremanın üzerini streçle kapatıp buzdolabında dinlenmeye alın.
  • Hamuru dolaptan alın ve tezgahta rulo şeklinde yuvarlayıp 8 eşit parçaya bölün.
  • Yağlı kağıt üzerinde merdane yardımıyla hamuru yaprak gibi incecik açın ve bir tabak, tencere kapağı yahut kalıp yardımıyla kesip, çatalla bolca delikler açın.
  • Merdaneyle açarken biraz zorluyor. Bu yüzden merdaneyi yuvarlamak yerine merdaneye baskı uygulayarak hamuru genişletmek esnek bir hamur olduğu için daha kolay oluyor.
  • Kesilen bölüm dışında kalanları yağlı kağıttan almayın, onlar da pişecek ve daha sonra rondodan geçireceğiz.
  • Her hamur için aynı işlemi uygulayın ve 180 derece önceden ısınmış fanlı fırının en alttan bir üst katında 7-8 dakika (Altın rengi olana kadar) pişirin.
  • Tavsiyem hamurları tek tek pişirmeniz yönünde, aksi takdirde eşit pişmeyebilirler. Pişen hamurları spatula yardımıyla yağlı kağıttan ayırın ve yuvarlak şekilde olanlarını kenara dinlenmeye ve soğumaya alın.
  • Diğer şekilsiz parçaları ise soğuyunca rondoda çekin. Soğuyan her dilimin arasına 3 tepeleme yemek kaşığı kremadan sürüp, artan krema ile dışını kaplayın.
  • Rondodan çektiğiniz kırıntılarla pastanın kenarlarını (Dilerseniz üzerini) kaplayın. Mutlaka 1 gece (en az 12 saat) buzdolabında bekletin. Sonrasında ise dilimleyip servis edin. Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder