20 Nisan 2022 Çarşamba

Muradiye Çorbası (Yöresel) Tarifi

 

Muradiye Çorbası (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça tavuk göğsü
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı su
  • Tuz, karabibe
  • 1 adet et bulyon(isteğe göre)

Terbiyesi için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı su

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Muradiye Çorbası (Yöresel) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce tavuk etini, kabak ve havuçu küçük küçük küp şeklinde doğrayın.
  • Tencereye sıvı yağı koyup önce etleri iyice pişirin sonra kabak ve havuçları ekleyip 5 dakika kavurun.
  • Üzerine 5 su bardağı sıcak su ekleyip kabak ve havuçlar az pişene kadar kaynatın üzerine arpa şehriyeyi ilave edip şehriyeler şişene kadar kaynatın.
  • Yoğurt ve unu karıştırıp yarım çay bardağı su ile açın kaynayan çorba suyundan 1 kepçe alıp yoğurda karıştırın bunu yapmamızın sebebi yoğurdu ilave edince kesilmemesi içindir.
  • Yoğurdu çorbaya ilave edip karıştırın ve 1-2 dakika daha kaynatıp tuz ve karabiberini ekleyin.
  • İsteğe göre et bulyonu da ekleyin. Eğer bulyon koyarsanız tuzunu az ilave edin.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağlı naneyi yakıp çorbanın üzerine dökün. AFİYET OLSUN. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder