Muradiye Çorbası (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 parça tavuk göğsü
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 su bardağı su
- Tuz, karabibe
- 1 adet et bulyon(isteğe göre)
Terbiyesi için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı su
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
Muradiye Çorbası (Yöresel) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce tavuk etini, kabak ve havuçu küçük küçük küp şeklinde doğrayın.
- Tencereye sıvı yağı koyup önce etleri iyice pişirin sonra kabak ve havuçları ekleyip 5 dakika kavurun.
- Üzerine 5 su bardağı sıcak su ekleyip kabak ve havuçlar az pişene kadar kaynatın üzerine arpa şehriyeyi ilave edip şehriyeler şişene kadar kaynatın.
- Yoğurt ve unu karıştırıp yarım çay bardağı su ile açın kaynayan çorba suyundan 1 kepçe alıp yoğurda karıştırın bunu yapmamızın sebebi yoğurdu ilave edince kesilmemesi içindir.
- Yoğurdu çorbaya ilave edip karıştırın ve 1-2 dakika daha kaynatıp tuz ve karabiberini ekleyin.
- İsteğe göre et bulyonu da ekleyin. Eğer bulyon koyarsanız tuzunu az ilave edin.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağlı naneyi yakıp çorbanın üzerine dökün. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder