Püf Noktaları İle İzmir Köfte Tarifi

 

Püf Noktaları İle İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 tane küçük kuru soğan
  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş ekmek içi
  • 1 çay kaşığı tepeleme karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Diğer malzemeleri

  • 2 tane orta boy patates
  • 2 tane biber
  • 2 tane domates

Sosu için

  • 1 tane domates rendesi
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Tuz

    Püf Noktaları İle İzmir Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte harcı için kıymayı genişçe bir kaseye alıp,rendelenmiş (✍suyu sıkılmış)soğanı ekledim.
  • Üzerine yumurta, ince çekilmiş ekmek içini,  baharatlarını ilave edip parmaklarımla(✍çiğ köfte yoğurur gibi değil)kıymayı çok sıkmadan harmanladım. 20 dk kadar dinlendirdim.
  • Fırın kabını zeytinyağı ile yağladım.
  • Elimi hafifçe yağlayıp köfteleri yuvarlayıp fırın kabına dizdim. (✍avuç içinde sıkarak köfte harcının, içindeki havayı alarak)
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 /15 dk kadar hafifçe kızarttım.
  • Patatesleri temizleyip elma dilimi,biberleri iri iri doğrayıp hazırladım.
  • Önce patatesleri sonra biberleri hafifçe kızartıp, fazla yağından peçete yardımıyla arındırdım.
  • Fırında ön pişirme yaptığım köftelerin üzerine patates,biber,iri dilimlenmiş domatesleri ekleyip,hepsinin üzerine karabiber döküp harmanladım.
  • Domatesler üste gelecek şekilde gelişigüzel sıkıştırmadan fırın kabına yerleştirdim. (yemeğinizin daha lezzetli olmasını istiyorsanız dizmeyin)
  • Sosu için tencereye biraz zeytinyağı ekleyip,domates rendesi, salça, tuz ve birazcık karabiber ekleyip soteledim.
  • Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip kaynattım.
  • Sosu (süzgeçten geçirip) köftelerin üzerine döktüm. (✍sosu köftelerin üzerini geçmemeli) 200 derecede 20 dk kadar pişirdim. 👌denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 🖐️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder