Semizotu Borani Tarifi

 

Semizotu Borani Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) demet ayıklanmış semizotu
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı yoğur
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz

Üzeri için;

  • 6 adet ceviz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz biber

    Semizotu Borani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle semizotunu ayıklayıp sirkeli suda bekletiyoruz.
  • Daha sonra bol su ile yıkayıp kurumaya bırakıyoruz.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  • Zeytinyağında kavurun.
  • Hafif pembeleşince semizotunu ekleyin.
  • Renkleri değişince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Karıştırma kabınızda yoğurt ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın.
  • Üzerine kavurduğunuz semizotunu ilave edin. Servis tabağına alın.
  • Tavaya sıvı yağı ekleyip hafif kızdırın.
  • Toz kırmızı biberi ve cevizi ekleyip kavurun. Boraninin üzerine dökün.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder