Çikolatalı Biskrem Kurabiye Yapımı Tarifi

 

Çikolatalı Biskrem Kurabiye Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı silme yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un

Arasına:

  • Sürülebilir çikolata

    Çikolatalı Biskrem Kurabiye Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaseye yumuşamış margarin, pudra şekeri, sıvı yağ, yoğurt alınarak karıştırılır.
  • Üzerine kabartma tozu, vanilya ve un eklenerek ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğrulur.
  • Hamurun üzeri kapatılarak 40 dakika dolapta bekletilir.
  • Ardından iki yağlı kağıt arasında hamur çok ince olmayacak şekilde açılır.
  • Hamurun bir noktasına 1 çay kaşığı çikolata koyulur.
  • Hamurun başka bir kenarından parça koparılarak üzerine kapatılır ve kenarları bastırılır.
  • Çay bardağı ile çikolatalı kısım yuvarlak kesilir.
  • Kesilen kurabiyenin kenarları açılmaması için bastırılır ve düzgünleştirilir. Kalan hamurlar da aynı işlem uygulanır.
  • Son olarak kurabiyelerin üzerine bıçağın tersi ile dikey ve çapraz olmak üzere hafif kesikler atılır ve yağlı kağıt serilir tepsiye verilir.
  • Isıtılan 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder