8 Haziran 2022 Çarşamba

Çilekli Kek Tarifi

 

Çilekli Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:

  • 2 adet yumurta
  • 100 gram şeker
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 180 gram un
  • 6 yemek kaşığı süt
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • Üzerine:

    • Yeteri kadar çilek (250 gr)
    • 1 paket kırmızı pasta jölesi

      Çilekli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Yumurtaları bir tutam tuzla çırpın.
    • Ardından şekeri, vanilya şekeri ile birlikte yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin ve köpürüp açık renk olana kadar çırpın.
    • Eritilmiş tereyağı ve sütü de ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip spatula ile dikkatlice karıştırın.
    • Bir tart kalıbı veya borcamı yağlayıp un serpilir ve 175 derecede yaklaşık 15 dakika kızarana dek pişirilir.
    • Ardından keki hemen kalıptan çıkarın ve tel ızgarasına yağlı kağıt serip ters şekilde soğumaya bırakın.
    • Çok uzun süre bırakmayın, aksi takdirde alt kısım oraya yapışır ve yırtılır.
    • Hala ılıkken servis tabağına koymak en iyisidir.
    • Taban soğuyunca isterseniz benim yaptığım gibi tabanına margarin veya tereyağı ile çok ince bir şekilde sürün. Bu sayede meyve koyduğunuzda yumuşama yapmayacaktır. Artık keki en çok sevdiğiniz meyvelerle kaplayabilirsiniz. Ben çilek kullandım. Dilerseniz kremada hazırlayıp pasta gibide yapabilirsiniz.
    • Son olarak çileklerin parlaması ve kararmaması için pasta jölesini paketinde yazdığı şekilde hazırlayıp çileklerin üzerine dökebilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder