10 Haziran 2022 Cuma

İrmikli Sultan Tatlısı Tarifi

 

İrmikli Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı irmik
  • 3-3,5 su bardağı un

Üzerine;

  • 1-2 su bardağı irmik
  • Kelebek ceviz

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

    İrmikli Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için;şeker ve suyu ekleyerek kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayınca limon suyunu ilave edelim.
  • 5 dk daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım.
  • Hamuru için bütün malzemeleri sırayla ekleyip karıştıralım.
  • Unu kontrollü ekleyerek kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuralım.
  • Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım.
  • Elimizde yuvarlayarak hafifçe bastıralım ve irmiğe batıralım.
  • Bir bıçak yardımıyla çapraz çizgiler oluşturalım.
  • Son olarak üzerlerine ceviz koyalım.
  • 175° fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
  • İlk sıcağı çıkan tatlıya ılık şerbeti dökelim.
  • 1 gece dinlendirelim. (aceleyse min. 3-4 saat) afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder