Kabarmaya Doymayan Sodalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 1 şişe soda
- Dilediğiniz peynir çeşidi
- Maydanoz
Kabarmaya Doymayan Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sosu için sıvı yağı, yumurtaları ve sütü karıştırıp bir çay bardağı kadarını en son üzerine dökmek için ayırıyoruz. Tepsiyi hafif yağlayıp, ilk yufkayı bütün olarak kırıştırarak tepsiye yerleştiriyoruz. Kenar kısımlarından biraz dışarı sarkıtıyoruz.
- Diğer yufkaları bölerek yerleştirip, her katına sostan sürüp, peynir le maydanoz karışımından serpiyoruz.
- Son yufkayı da koyduktan sonra kenarda kalan kısımları böreğin üzerine doğru kapatıyoruz. Böreğin daha düzgün görünmesi için ters çeviriyoruz.
- İsterseniz çevirmeden de pişirebilirsiniz. Böreği dilimleyip ayırdığımız sosu üzerine gezdiriyoruz. Son olarak bir şişe sodayı da böreğin üzerine gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
İçi için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder