Karnıyarık Poğaça Tarifi

 

Karnıyarık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta ( birisinin sarısı üzeri için)
  • 1 su bardağı dan bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5-5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)

İçi için;

  • Beyaz peynir
  • 2-3 adet domates
  • 2-3 adet sivri biber

Üzeri için;

  •  1 adet yumurta sarısı
  • Susam

    Karnıyarık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz, merdane ile bezeyi açıp ortasından iki kenarına da çizik atıyoruz. ( fotoğraftaki gibi )
  • Bezemizin ortasına önce peynir üzerine domates ve biber dilimleyip koyuyoruz, önce hamurun kenarından diğer tarafına kapatıp ( ortası açık kalıcak şekilde) sonra diğer tarafını da üzerine kapatıyoruz.
  • İç harcı görünecek şekilde olucak ve tepsiye yerleştiriyoruz, üzerini kapatıp 20 dk kadar dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirip 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Kahvaltılarda çok lezzetli bir tarif ✨👌🏻deneyeceklere afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder