Käsekuchen (Cheesecake) Tarifi

 

Käsekuchen (Cheesecake) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağına yakın toz şeker(4/5)
  • 125 gram soğuk küp doğranmış tereyağ
  • 2 dolu su bardağı un( kontrollü ekleyin)

Kreması için:

  • 1 dolu su bardağı şeker
  • 1 çay bardağına yakın sıvı yağ (4/5)
  • 1 dolu çay bardağı krema
  • 750 gr magerquark (labne )250 gr frischkäse doppelrahm ( labne) 
  • 2 adet yumurta (m)(orta boy)
  • 1 vanilya şekeri
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 250 ml. süt
  • 1 yemek kaşığı limon suyu yada 1 çay kaşığı limon aroması

    Käsekuchen (Cheesecake) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemelerini yoğurup, üçte birini ayırıyoruz.
  • Büyük parçayı pasta kalıbının tabanı büyüklüğünde merdane yardımıyla açıyoruz.
  • Yağlı kağıt serili pasta kalıbına hamuru yerleştiriyoruz.
  • Pasta kalıbının kenarlarını yağlıyoruz.
  • Az olan hamuru da uzun şerit şeklinde açıp kalıbın kenarlarına yerleştiriyoruz.
  • Üst kısımlarını bıçak yardımıyla düzleştiriyoruz.
  • Kremasını yapana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
  • Kreması için :Bütün malzemeleri karıştırıp elimizle çırpıyoruz.
  • Pürüzsüz bir kıvama gelince buzdolabında beklettiğimiz pasta kalıbımızın içerisine kremayı döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 75-80 dk pişiriyoruz( alttan ikinci göze yerleştiriyoruz)fırınımızın tabanına ısıya dayanıklı kap ile su koyuyoruz pastamızın çatlamaması için.
  • Pastamız piştikten sonra fırın kapağını yarım açık bırakıp pastamızı yarım saat daha bu şekilde fırında bırakıyoruz. (çökmemesi için)
  • Daha sonrasında çıkarıp iyice soğuduktan sonra servis ediyoruz. (4-5 saat sonra) afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder