Kıymalı Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet patlıcan
- 2 adet patates
- Kızartmak için; sıvıyağ
Kıymalı harç için;
- 250 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Tatlı tozbiber
- Sarımsak tozu
Kıymalı Patlıcan Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları ince uzun keselim. Kızgın yağda kızartalım, kağıt havlu yardımıyla fazla yağını alalım.
- Patateslerimizi yuvarlak dilimler halinde keselim, onları da yağda kızartalım.
- Kıymalı harç için, kıymayı kavuralım. İnce kıyım soğan, sarımsak ve biberleri de ekleyelim. Soğanlar pembeleşince rende domatesi ve salçasını ekleyerek iyice kavuralım. Baharatlarını ekleyerek suyunu da ilave edelim.
- Yuvarlak bir kalıbın tabanına önce patlıcanları kenarları kapatacak şekilde dizelim. Üzerine patatesleri sıralayalım. Ortasına kıymalı harçtan dökelim. Malzemeler bitene kadar sırayla devam edelim. Son olarak patlıcanları en üste kıvıralım.
- 200 derece fırına verelim. Servis tabağına kalıbı ters çevirerek servis edelim. Dereotu ve cherry domateslerle süsleyelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder