6 Haziran 2022 Pazartesi

Kıymalı Patlıcan Kapama Tarifi

 

Kıymalı Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • Kızartmak için; sıvıyağ

Kıymalı harç için;

  • 250 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tatlı tozbiber
  • Sarımsak tozu

    Kıymalı Patlıcan Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları ince uzun keselim. Kızgın yağda kızartalım, kağıt havlu yardımıyla fazla yağını alalım.
  • Patateslerimizi yuvarlak dilimler halinde keselim, onları da yağda kızartalım.
  • Kıymalı harç için, kıymayı kavuralım. İnce kıyım soğan, sarımsak ve biberleri de ekleyelim. Soğanlar pembeleşince rende domatesi ve salçasını ekleyerek iyice kavuralım. Baharatlarını ekleyerek suyunu da ilave edelim.
  • Yuvarlak bir kalıbın tabanına önce patlıcanları kenarları kapatacak şekilde dizelim. Üzerine patatesleri sıralayalım. Ortasına kıymalı harçtan dökelim. Malzemeler bitene kadar sırayla devam edelim. Son olarak patlıcanları en üste kıvıralım.
  • 200 derece fırına verelim. Servis tabağına kalıbı ters çevirerek servis edelim. Dereotu ve cherry domateslerle süsleyelim. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder