10 Haziran 2022 Cuma

Taze Bezelye Yemeği Tarifi

 

Taze Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg taze bezelye (500 gr iç)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 250 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 4 su bardağı sıcak su (800 ml)

    Taze Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bezelyemizi kabuklarından ayıralım ve güzelce yıkayalım.
  • Soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Patatesin ve havucun da kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım.
  • Tencerenin içerisine sıvı yağı alalım ve üzerine soğanları ekleyerek kavurmaya başlayalım.
  • Soğanların rengi döndükten sonra üzerine doğradığımız sarımsağı ekleyelim, bir kaç tur çevirelim.
  • Ardından kıymayı ekleyelim ve kavruluncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • Kavrulduktan sonra üzerine salçaları ilave edelim ve 1-2 dakika kavuralım.
  • Daha sonra doğradığımız patates, havuç ve bezelyeleri ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Son olarak kimyon, tuz ve pul biberi de ekleyerek karıştıralım.
  • Sıcak suyu ilave edip şöyle bir karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını aralıklı kapatalım ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Sebzelerimiz yumuşadıktan sonra kıymalı taze bezelye yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder