Kedidili Tatlısı (Tiramisu Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kedidili
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 50 gram margarin
- 1 paket vanilya
- 3 adet muz
Islatmak için
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sut
- 1 yemek kaşığı kahve
- 1 buçuk yemek kaşığı şeker
Üzeri için
- Kakao
- Çilek
Kedidili Tatlısı (Tiramisu Tadında) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle muhallebimizi yapalım. Margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alalım ve kaynayana kadar devamlı karıştıralım.
- Pişen muhallebinin üzerine 1 paket vanilya ve tereyağ ekleyip tereyağ eriyene kadar çırpalım ve sonrasını da 1 paket toz krem şantiyi üzerine koyup mikserle 2 dk çırpalım.
- Sonra bir geniş kaseye 1 su bardağı süt, 1 su bardağı suyun içine kahve ve 1 buçuk yemek kaşığı şekeri ekleyip çırpalım.
- Daha sonra kare orta boy borcama 1 pakete 24 adet çıkıyor.
- İlk 12 adeti hazırladığımız karışıma batırıp borcama dizelim.
- Üzerine muhallebinin yarısını koyalım.
- Daha sonra muzları dilimleyip dizelim ve diğer 12 adeti kedidilini karışıma batırıp dizelim.
- Kalan muhallebinin üzerine dökelim.
- İlk sıcağı çıkıp ılıyınca üzerine streç film çekip dolapta 5- 6 saat dinlenmeye bırakalım.
- Servis esnasında kakao serpip üzerini çilek ile süsleyelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.