24 Mayıs 2020 Pazar

Kedidili Tatlısı (Tiramisu Tadında) Tarifi

Kedidili Tatlısı (Tiramisu Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedidili
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram margarin
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet muz
Islatmak için
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sut
  • 1 yemek kaşığı kahve
  • 1 buçuk yemek kaşığı şeker
Üzeri için
  • Kakao
  • Çilek

Kedidili Tatlısı (Tiramisu Tadında) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle muhallebimizi yapalım. Margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alalım ve kaynayana kadar devamlı karıştıralım.
  2. Pişen muhallebinin üzerine 1 paket vanilya ve tereyağ ekleyip tereyağ eriyene kadar çırpalım ve sonrasını da 1 paket toz krem şantiyi üzerine koyup mikserle 2 dk çırpalım.
  3. Sonra bir geniş kaseye 1 su bardağı süt, 1 su bardağı suyun içine kahve ve 1 buçuk yemek kaşığı şekeri ekleyip çırpalım.
  4. Daha sonra kare orta boy borcama 1 pakete 24 adet çıkıyor.
  5. İlk 12 adeti hazırladığımız karışıma batırıp borcama dizelim.
  6. Üzerine muhallebinin yarısını koyalım.
  7. Daha sonra muzları dilimleyip dizelim ve diğer 12 adeti kedidilini karışıma batırıp dizelim.
  8. Kalan muhallebinin üzerine dökelim.
  9. İlk sıcağı çıkıp ılıyınca üzerine streç film çekip dolapta 5- 6 saat dinlenmeye bırakalım.
  10. Servis esnasında kakao serpip üzerini çilek ile süsleyelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder