yemek tarifleri - Balkabaklı Cheesecake

Balkabaklı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gr tereyağı
Kreması için:
  • 600 gr labne peynir
  • 1 paket ( 200 ml) krema
  • 5 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 bardak şeker
Balkabağı sosu için:
  • Yarım kilo balkabağı
  • 1, 5 su bardağı şeker

Balkabaklı Cheesecake Tarifi Yapılışı

Süper lezzet garantili cheesecake; kışın rahat bulabileceğimiz balkabağıyla tatlandırılmış olarak sofraları süsleyecek. :)
Öncelikle burçak bisküvileri rondoda toz haline gelene kadar parçalayıp üzerine erittiğimiz tereyağını ekleyerek kaşığımızla iyice karıştırıyoruz. Hazırlanan tabanı kelepçeli tepsiye sermeden önce tepsinin hem altını hem de yanlarını düzgün kesilmiş yağlı kağıtla kaplıyoruz.
Bisküvileri kaşık yarımıyla düz bir şekilde yayıp sıkıştırıp kreması hazırlanana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Krema kısmını hazırlamak için sırasıyla; labne, krema, yumurta, şeker, vanilya ve un ekliyoruz. her eklememizden sonra iyice robotla karıştırıyoruz.
Hazırlanan kremayı buzdolabından çıkardığımız kaba ekliyoruz. 200 derece ısınan fırında 10 dk ve 150 dereceye düşürerek 1 saat pişiriyoruz. Kapattıktan sonra 1 saat fırının kapağını hiç açmadan bekletip biter bitmez buzdolabına koyuyoruz.
Bu arada, fırının içine küçük bir borcama su ekleyip kekle beraber koyuyoruz, bu kekin parçalanmasını önleyecektir.
Fırından çıkan keki kalıptan kolaylıkla kurtarabilirsiniz.
Balkabaklağını ve şekeri tencereye alıp, kabak iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Suyuyla beraber kabakları çatal yardımıyla ezip püre yapıyoruz.
Hem kabaklar hem de krema ılıyınca, kabağı kremanın üstüne ekliyoruz ve 1 gün buz dolabında bekletiyoruz.
Afiyet olsun ❤️

yemek tarifleri - Mango Soslu Muhalllebili Kup

Mango Soslu Muhalllebili Kup Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastasi
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
Sosu için
  • 3 su bardağı mangolu hazır meyve suyu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı şeker

Mango Soslu Muhalllebili Kup Tarifi Yapılışı

Muhalllebi malzemeleri tencereye alınıp topaklamaması için iyice karıştırılır ve ocağa alınır. Sürekli karıştırarak ocağın orta gözünde ve orta ateşte iyice koyulaşıncaya kadar pişirilir. İyice koyulaşıp fokurdayan muhalllebi 2. 3. dakika daha pişirilip ocaktan alınır. Üzerine vanilyalar ilave edilir. İyice karıştırılır. Servis edilecek küp ve bardak yada cam bir kase olabilir. Yarısına kadar muhalllebi dökülür ve sosun yapımına geçilir küçük bir tencereye meyve suyu şeker ve nişasta ilave edilir. Güzelce karıştırılır. Ocağa alınır. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırılır. Koyulaşıp kıvam alan sos bir iki taşım daha pişirilip ocaktan alınır. Kepçe yardımıyla yavaşça muhallebinin üzerine dökülür ve soğuması için kenara alınır. Ilıyan tatlıyı buzdolabında 1. 2 saat dindirilir. İstenilen şekilde süsleyip soğuk olarak Servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun hoşçakalın.

yemek tarifleri - Bozalı Muhallebi

Bozalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2, 5 subardağı boza
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 paket vanilya (Arzuya göre )
  • 1 çay bardağı tozşeker
Üzeri için :
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 çay bardağı leblebi
  • 1 çay bardağı kelebek ceviz

Bozalı Muhallebi Tarifi Yapılışı

Malzemeleri mikser kabına dökelim. Çırpıcı ile iyice çırpalım. Sonra tencereye dökelim. Orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirelim. Kuplara pay edelim. Üzeri için olan malzemelerle arzuya göre süsleyelim. Afiyet olsun.
Bir saat buzdolabında bekletelim.
Not :Bu marka bozadan muhallebi güzel oldu başka markadan güzel olmadı tatlı mayhoş lezzetli bir tatlı oluyor.

yemek tarifleri - fırında şütlaç

Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • İsteğe göre vanilin

Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı

Pirinçleri yıkanıp tencereye koyalım. Üstüne suyu ekleyip ilk önce yüksek daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar kaynatalım. Yumuşayıp suyu tamamen çektikten sonra sütü ekleyip kaynatalım. Sütümüz kaynadıktan sonra şekerini ekleyip 10 dakika daha kaynatıp güveçlere koyalım. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun

yemek tarifleri - Tam Kıvamlı Sütlaç Hazırlardan Farksız Ama Daha Lezettli

Tam Kıvamlı Sütlaç (Hazırlardan Farksız Ama Daha Lezettli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı süt (1 lt den 1 su bardağı fazla)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 ,5 su bardağı su

Tam Kıvamlı Sütlaç (Hazırlardan Farksız Ama Daha Lezettli) Tarifi Yapılışı

Öncelikle pirincimizi temiz su alana kadar yıkıyoruz. Ardından tenceremize aldığımuz pirinçin üzerine 1 buçuk bardak suyu ekleyip pirinçler şişip yumuşayana kadar haşlıyoruz(suyunu çektiğinde sert kalırsa biraz daha su ekleyebilirsiniz)tamamen haşlanan pirincimizin üzerine sütümüzü ekleyip karıştırıyoruz. Ardından şekerimizi de ilave edip 20 dakika kadar dibine tutmaması için sürekli karıştırıyoruz. Hafif koyu bi kıvam elde ettiğimizde altını kapatıp servis edeceğimiz kaselere dolduruyoruz. Eğer benim gibi üzerini yakmak istiyorsanız toprak kase kullanmanız daha iyi olur. Ardından isteğe göre fırınlamak isteyenler için toprak kaselere koyduğumuz sütlaçları ilk sıcağı geçtikten sonra fırın tepsisine alıp tepsiye kasetlerin yarısına gelecek kadar su koyup üzeri hafif kızarana kadar (isteğe göre yakacak şekilde) pişirdikten sonra fırından çıkarıp soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun

yemek tarifleri - Büskivili İrmik Tatlısı

Büskivili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kakaolu petibor bisküvi
Üzeri için :
  • Çikolata sosu
  • Vişne

Büskivili İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

İrmiği, şekeri, sütü ve hindistan cevizini tencerenize tencereye ekleyelim. Karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirelim. Kalıbımızı strec folyoyla kaplayalım. Muhallebimizi içine dökelim ve üzerini kaşıkla düzeltelim. Bisküvileri dik dik muhallebinizin içine doğru sırayla batıralım. Biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım 1 saat bekletelim. Soğuyan irmik tatlınızı servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartıp çikolata sosu dökelim. Dilediğiniz gibi süsleyin ben buzluktan çkardığım vişnelerle süsledim. Afiyet Olsun.

yemek tarifleri - Pekmezli Kış Muhallebisi

Pekmezli Kış Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Üzeri için;
  • Damla çikolata

Pekmezli Kış Muhallebisi Tarifi Yapılışı

Öncelikle süt hariç diğer malzemeleri tencereye alıp, el çırpıcısıyla karıştırıyoruz. Üzerine sütü ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz. Yağını ekleyip, karıştırıp, muhallebimizi kuplara paylaştırıyoruz. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıyoruz. Bardak ölçüsü 200 ml. ( Not un ve nişastanın toplamı yarım su bardağı kadar olacak. Bu ölçüyle yapılınca tam kıvamında karamel tadında lezzetli bir muhallebi oluyor. ) Afiyet olsun

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi

  Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 tane tavuk budu 1 tane soğan 1 diş sarımsak 1 tane zencefil (ceviz büyüklüğünde) 1 ta...