Patlıcanlı Şiş Kebap Tarifi

Patlıcanlı Şiş Kebap Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi İçin;
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet küçük yumurta
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 dilim bayat ekmek
  • Yarımşar çay kaşığı kimyon,karabiber
  • Maydanoz
  • Tuz
Diğer Malzemeler ;
  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet sulu domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1. 5- 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Patlıcanlı Şiş Kebap Tarifi Yapılışı

Size çok hafif çok lezzetli ve gösterişli kebap tarifi vericem, biz çok sevdik sizinde seveceğinizden ümit ediyorum. Tarife Geçelimm o zaman. 😍
  1. Öncelikle soğanı,sarımsağı rendeliyoruz.
  2. Maydanozu da ince ince kıyıyoruz ekmeği robottan geçiriyoruz.
  3. Diğer köfte malzemelerini de içine koyup yoğuruyoruz. Cıvık olursa bayat ekmek ilave edicez evde galeta unu varsa onuda kullanabilirsiniz.
  4. Köfte harcını iyice yoğurup toparlıyoruz.
  5. Patlıcanlar alacalı soyuyoruz uzunlamasına dilimliyoruz,yıkayıp kurutuyoruz.
  6. Kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.
  7. Köfte harcından bir parça alınıp, tahta şişlere iyice geçiriyoruz. Resimden bakabilirsiniz.
  8. Patlıcanlar tahta şişe sarıyoruz 1 şiş için 2 patlıcan kullanıcaz. Hepsi bittikten sonra fırın kabına diziyoruz.
  9. Domatesleri rendenin ufak yerinde rendeliyoruz,1. 5 çay kaşığı tuz atılıp karıştırıyoruz ve yemeğin her yerine gezdiriyoruz.
  10. Sıcak su içinde salça eritip, üzerine gezdiriyoruz,folyo ile kapatarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
  11. Sonra üzeri açılıp, 20 dakika kızarana kadar pişiriyoruz, sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet bal şeker olsun.

Tavuklu Çökertme Kebabı ( Lokum Gibi) Tarifi

Tavuklu Çökertme Kebabı ( Lokum Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk tavuk göğsü
  • 2 büyük patates
Marine için ;
  • 1 yemek kaşığı yoğurt suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
Yoğurt sos;
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
Salçalı sos ;
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam kekik
  • Çeyrek çay bardağı su

Tavuklu Çökertme Kebabı ( Lokum Gibi) Tarifi Yapılışı

Merhabalar sizler için enfess bir çökertme hazırladım. O kadar kolay ki. biz ayda bir defa yapıyoruz ister tavuklu yapın ister etli ikisinin lezzeti de ayrı. Tavuklar marine sayesinde lokum gibi oluyor. Yarım saatte olsa marinesiyle mutlaka bekletin. 🤗❤
  1. Tavukları jülyen yani uzun şeritler halinde doğrayalım.
  2. Marine malzemelerini çırpalım içine tavukları koyalım. 1 saat dolapta dinlendirelim.
  3. Patatesleri soyalım incecik kibrit çöpü inceliğinde keselim kızgın yağda kızartalım.
  4. Yoğurdu çırpıp içine sarımsakları rendeleyelim.
  5. Salçalı sos için salçayı bir kaşık yağda kavuralım. İçine sarımsak rendeleyelim kekik ekleyelim.
  6. Çok az suyla açalım biraz daha kavurup kapatalım. isterseniz azıcık ketçapta ekleyebilirsiniz.
  7. Tavukları yağ koyduğumuz tavaya alıp pişirelim.
  8. Kızaran patatesleri tabağa alıp üzerine önce yoğurtlu sos ,sonra salçalı sos en üstede tavukları koyalım. Afiyet olsun 

Fırında Makarnalı Börek Tarifi

Fırında Makarnalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kalın çubuk makarna
  • 1 adet yufka
Sosu için:
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
İçi için:
  • 300 gr beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Fırında Makarnalı Börek Tarifi Yapılışı

  1. *İlk önce büyük bir kabın içinde tuzlu suda makarnalarınızı haşlayıp süzün.
  2. *Sosu için; Bir kaba yumurtaları kırıp süt, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve eritilmiş tereyağını karıştırın.
  3. *İçi için; Peynir, maydanoz ve pul biberi karıştırıp hazır edin.
  4. *Tepsinizi yağlayıp yufkanızı serin fazlalıklarını kenarlarına sarkıtın.
  5. *Üzerine biraz sostan döküp makarnanın yarısını dökerek yayın.
  6. *Üzerine peynirli karışımı dökün tekrar kalan makarnayı döküp sosdan kaşıkla her tarafına dökün.
  7. *Yanlara sarkıttığımız yufkayı kapatın kalan az bir sosu üzerine sürün.
  8. *İsteğe göre susam atıp 180 °fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  9. *Biraz soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
    —AFİYET OLSUN—

Yoğurtlu Mercimekli Erişteli Çorba Tarifi

Yoğurtlu Mercimekli Erişteli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 kase yoğurt
  • Yarım su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Nane

Yoğurtlu Mercimekli Erişteli Çorba Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle mercimekleri yumuşayıncaya kadar 20 dakika haşlayalım.
  2. Diğer taraftan mercimekler haşlanırken çorbanın terbiyesini hazırlayalım.
  3. Derin bir kaseye yoğurdu, unu ve tuzu alalım iyice çırpalım.
  4. Ayrı bir tencerede 5 su bardağı suyu kaynatalım. Kaynattığımız sudan terbiyenin içerisine 3-4 kepçe ilave edelim ve karıştıralım.
  5. Terbiyemiz ılımış olmalıkı kaynayan suya ilave ettiğimizde kesilmesin.
  6. Terbiyemizi kaynamış suya yavaş yavaş ilave edip çırptıktan sonra yumuşayan ve suyunu sürdüğümüz mercimekleri ilave edelim.
  7. 5-10 dakika kaynatalım.
  8. İyice yumuşayan mercimeklerin üzerine erişteleri de ekleyelim ve yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  9. Pişen çorbamızın altını kapatalım.
  10. Ayrı bir tavada zeytinyağını ve tereyağını eritelim ve naneyi ilave edelim.Yağımızı çorbamıza dökelim ve sıcak sıcak servis edelim.
    Afiyet olsun. ☺️

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Eğer sıkı bir gerilim romanı takipçisiyseniz; bütün dünyayı kasıp kavuran, son birkaç yıldır Türkiye’de de okunmaya başlanan İskandinav romanlarını kütüphanenize eklemelisiniz.
Türkiye’de özellikle Stieg Larsson’un başta Ejderha Dövmeli Kız olmak üzere Millennium Üçlemesi ile kendini hissettirmeye başlayan İskandinav edebiyatı birçok başarılı ismi bizimle tanıştırdı. Polisiye ve gerilim tutkunuzu romanlara taşıyarak zamanın su gibi akıp geçmesine tanıklık etmek istiyorsanız, genellikle Kuzey Avrupa ülkelerinde geçen bu gerilim romanlarına bayılacaksınız!
Kardan Adam – Jo Nesbo
1960, Oslo doğumlu olan ve Kuzey’in polisiye ustası olarak adlandırabileceğimiz Jo Nesbo, gerilim romanı dünyasında fırtına gibi esiyor. Mükemmel kurguladığı romanları ile kendi ülkesinin sınırlarını çoktan aşan Nesbo’nun Kardan Adam romanı, son 10 yıldır, ilk kar yağdığı gün kaybolan kadınların izini süren Dedektif Harry Hole’u sizin en yakın arkadaşınız yapacak.
Arne Dahl – Altı Çarpı İki
İskandinav polisiyesinin dev yazarları arasında gösterilen Arne Dahl, Danimarka Polisiye Yazarları Akademisi Ödülü ve Alman Polisiye Yazarları Ödülü’nü alarak iki ödülü birden kazanan tek İskandinav gerilim romanı yazarı oldu. Serinin ilk kitabı Yedi Eksi Bir”den sonra en az onun kadar sarsıcı olan bu kitapta Dahl, sizi Komiser Desiré Rosenkvist ile birlikte geçmişte işlenmiş olan ve günümüze ışık tutan bir cinayetin sırrını çözmeye davet ediyor.  
Taş Ustası – Camilla Läckberg
Fjällbacka’da 1974 senesinde doğan Läckberg, ilk gerilim romanı Buz Prenses ile ses getirdikten sonra art arda yazdığı romanlarla başta ülkesi İsveç olmak üzere birçok ülkede listelerin ilk sırasına yerleşmeyi başardı. Bu romanda ise denizden çıkan küçük bir kız çocuğu cesedinin Fjällbacka kasabasını altüst etmesi üzerine bütün karanlık sırların ortaya çıkarak sizi de büyük bir çıkmaza sürükleyecek.
Sesler - Arnaldur Indridason
1961, Reykjavik doğumlu Arnaldur Indridason, İskandinav polisiyesinin en sevilen isimlerinden bir tanesi. Ödüllü yazar Indridason’un en sevilen gerilim romanı olan Sesler, İzlanda’nın gizemli atmosferinde bir katilin peşinden gitmenizi sağlıyor. Bu kitabı okurken Dedektif Erlandur ile gerilim dolu bir maceraya atılmaya hazır olun.
Pus – Karin Fossum
Norveç’in gerilim ve polisiye kraliçesi olarak tanımlanan Karin Fossum’un Türkçeye çevrilen sadece iki gerilim romanı var. Çarpıcı hikayesiyle okuyucuyu içine çeken Pus’un hikayesi göl kenarında işlenen bir cinayetin üzerinden dönüyor. Fossum’un sevilen dedektifleri Sejer ve ortağı Jacob bu noktada karşımıza çıkarak bizi sürükleyici bir gerilimin tam ortasına bırakıyor.

2020 BMW 340i görüntülendi!

G21 BMW 3 serisi, radikal değişiklikleri ile 3 serisi açısından oldukça önemli bir seri olmayı başarmıştı. Yeni 3 serisinin, merakla beklenen modellerinden olan 2020 BMW 340i geçtiğimiz günlerde, testler sırasında görüntülendi.G21 BMW 340i, ilk kez görüntülenmiyor, fakat böylesine uzun soluklu ve detaylı şekilde görüntülendiği ilk sefer diyebiliriz.
Testler sırasında kaydedilen video sayesinde otomobilin, sürüş dinamikleri, tasarım detayları gibi birçok konu hakkında fikir sahibi olunabiliyor.
Sürüş dinamikleri ile oldukça keyifli bir otomobil olacağından şüphe duymadığımız yeni BMW 340i, motoruyla da dikkat çekiyor.3 litrelik 6 silindirli bir motora sahip olan otomobilin motor gücü ise 340 HPolarak belirlenmiş durumda. Amerika Birleşik Devletleri için üretilecek versiyonun ise 382 HP olacağı düşünülüyor.
BMW’nin xDrive yani 4 çeker sistemine de sahip olacağı bilinen otomobilin fiyatı konusunda ise şu an için, herhangi bir bilgi bulunmuyor.
Alman otomobil üreticisinin, otomobili, yılın son çeyreğinde görücüye çıkartacağı tahmin ediliyor.

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 yemek kaşığı domates/biber salçası
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Sıcak su

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemelerimiz hazırsa bulgur ve mercimeğimizi güzelce yıkayarak başlayalım.
  2. Mercimeğimizi 2 bardak sıcak su koyduğumuz tencereye alıp kaynamaya bırakalım. Bu sırada yemeklik doğranmış kuru soğanımızı tenceremize sıvı yağ ile birlikte alıp kavurmaya başlayalım, biraz kavrulduktan sonra tereyağını ekleyelim.
  3. Soğanlarımız renk aldığında salçamızı ekleyerek kavurma işlemine devam edelim.
  4. Salça da kavrulduktan sonra bulgurumuzu da ekleyerek tekrar kavuralım yeterince kavrulduğunda mercimeği ve 3 su bardağı kadar sıcak suyumuzu ekleyelim tuzunu da ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  5. Suyunu çektikten sonra altını kapatalım kapağı bir peçete yardımıyla içeriden örtüp ağzını da kapatıp dinlenmeye bırakalım.
    ⚠️ isteğe göre pilavınız dinlendikten sonra nane ekleyebilirsiniz ⚠️ servis sırasında yanında yoğurtla sunabilirsiniz