Pastane Lezzeti Mükemmel Tuzlu Çubuk Tarifi

 

Pastane Lezzeti Mükemmel Tuzlu Çubuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram oda ısısında iyice yumuşamış tereyağ
  • 1 tepeleme çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı yoğurt (125 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1 tatlı kaşığı dolusu mahlep
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurtanın beyazı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4, 5 su bardağı un kullandım

Su bardağı ölçüm 220 ml

Üzerı̇ ı̇çı̇n;

  • 3 yumurta sarısı
  • 3 dolu çay kaşığı pudra şekeri
  • Beyaz susam,kavruk susam, çörek otu, ve haşhaş, karışımı

    Pastane Lezzeti Mükemmel Tuzlu Çubuk Tarifi Yapılışı

  • Yumuşak tereyağ, sıvı yağ̆, yoğurt, şeker, tuz, mahlep, yumurta akı, bir kaba alınıp el ile güzelce karıştırılır.
  • Üzerine kabartma tozu eklenip tekrar karıştırılır.
  • Sonra bardak bardak un eklenerek yoğurmaya başlanır. (un eklerken dikkatli olun, miktar herkeste değilebilir, hamurun son hali kıvamı, ele yapışmayan, sert olmayan, kolay şekil alan kulak memesi yumuşaklığında yağlı güzel bir kıvamda olmalı fakat çokta aşırı yumuşak olmasın).
  • Yoğurduğumuz hamurdan gelişi güzel parçalar koparıp küçük mandalin büyüklüğünde. Avuç içinde sıkıp sıkıp biriktirelim.
  • Ardına tezgah üzerinde her hamuru sırası ile avuç içi ile iterek ince ve uzunca rulolar yapalım.
  • Uçlarını bıçakla kesip düzleyelim.
  • Kalan parçaları tekrar hamur yapıp devam edelim.
  • Kağıt serilmiş tepsiye aralıkla dizip pudra şekeri ile çırpılmış yumurta sarısı sürelim .
  • Çörek otu karışımından bolca serpip, önceden ısınmış fansız, alt üst atar 180° fırının orta rafında 20-25 dk arası altı üstü kızarana dek pişirelim.
  • Soğuyana kadar ellemeyelim (not: ben hamurun yarısını çok ince çubuklar yaptım, kalan yarısınıda biraz daha kalın çubuklar halinde şekil verip pişirdim. İki türlüde mutlaka deneyin derim. Kapalı bir kapta uzun süre aynı lezzette muhafaza edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

Eti Puf Tarifi

 

Eti Puf Tarifi İçin Malzemeler

Krema için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım yemek kaşığı margarin
  • 1 paket krem şantinin yarısı(su ile hazırlayarak yaptım)
  • Yulaflı bisküvi(burçak)

Süslemek için;

  • Renkli şekerlemeler
  • Hindistan cevizi

    Eti Puf Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kremamızı hazırlayarak işe başlayalım .
  • Vanilya krem şanti ve margarin dışında tüm malzemeleri tencereye alalım ve süzgeç yardımı ile oluşan topakları eritelim .
  • Ocağa koyup bir iki kaynayana kadar pişirelim .
  • Bir kenara alalım ve içerisine margarini ve biraz soğuduktan sonra hazırladığımız krem şantiyi ekleyelim .
  • Kabuklanmaması için üzerine streç film koyalım.
  • Daha sonra yulaflı bisküvileri dizelim kremamızı sıkma torbasına alarak bisküvilerin üzerine sıkalım.
  • Renkli şekerlemeler ve hindistan cevizi ile süsleyelim afiyet olsun🥰.

Cici Bebe Bisküvili Pasta Tarifi

 

Cici Bebe Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 200 gram çikolata
  • Cici bebe bisküvisi ( herhangi bir bisküvide kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı süt( bisküvileri ıslatmak için)

Üzerini süslemek için;

  • Kakao

    Cici Bebe Bisküvili Pasta Tarifi Yapılışı

  • 1 litre süt tencereye alalım, 5 yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı kakao, 1 su bardağı şeker ve 1 yumurta sarısını da ilave edelim ve karıştıralım.
  • Ocağa alınır kısık ateşte karıştırarak pişirilir.
  • Piştikten sonra içerisine çikolata parçaları atılır ve karıştırılır.
  • Cici bebe bisküvisini süte batıralım veya sıraladıktan sonra süt ile ıslatalım, borcam tepsisine yerleştirelim.
  • İlk sırasını bitirdikten sonra üzerine hazırlamış olduğumuz sostan dökelim.
  • Tekrar ikinci sırayı da yerleştirelim ve üzerini sür ile ıslatalım.
  • Bisküvileri tek tek süte batırarak ta ıslatıp sıralayabiliriz.
  • Tekrar sostan dökelim üçüncü sırayı da aynı şekilde süt ile ıslatarak sıralayalım.
  • En üstüne kalan sosumuzu dökelim.
  • Üzerine kakao serpip 1 saat dolapta dinlendirelim.
  • Servise hazırdır afiyet olsun 🌹

Domatesli Kekikli Pizza Tarifi

 

Domatesli Kekikli Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt(ılık)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş mayanın çeyreği
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 1, 5 su bardağı kaşar
  • Kekik, pul biber
  • 4-5 adet çeri domates

    Domatesli Kekikli Pizza Tarifi Yapılışı

  • 1 büyük tepsi ölçüsüdür bu tarif.
  • Yoğurma kabına süt ve mayayı alıp karıştıralım.
  • Diğer malzemeleri ilave edip karıştırdıktan sonra unu kontrollü ilave edelim.
  • Biraz sert bir hamur yoğurup hamuru dinlendirelim.
  • Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açıp yağladığımız tepsiye yayalım.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar kekik ve pul biber serpelim.
  • En son ince doğradığımız domatesleri dizip 190 derece fırında pişirelim.
  • Sıcak servis edelim.
  • Afiyet olsun.

Damla Mantı Tarifi

 

Damla Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yaklaşık 3 su bardağı un

İç harcı için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet renden elenip suyu sıkılmış soğan
  • Karabiber
  • Tuz

    Damla Mantı Tarifi Yapılışı

  • Un tuz su ve yumurta ile ele yapışmayan bir hamur yoğuralım 15 dakika dinlendirelim.
  • İç harcı için kıyma soğan ve baharatları karıştıralım.
  • Hamuru iki parçaya ayıralım, açabildiğimiz kadar açalım.
  • Küçük yuvarlak kapakla yuvarlak şekiller oluşturalım.
  • Ortasına kıymalı harç kenarlarını birleştirerek ay şekli oluşturalım.
  • Kenarlardan kıvırıp resimdeki şekli oluşturalım.
  • Kaynamış suda kıymalar pişene kadar haşlayalım.
  • Sarımsaklı yoğurt ve tereyağı ile servis edelim🌿🌿

Saray Sarması Tarifi (Kırılma,Çatlama Yok)

 

Saray Sarması Tarifi (Kırılma,Çatlama Yok) İçin Malzemeler

Kakaolu muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 3 parmak fazla un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3, 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Tepsinin tabanı için;

  • 2 paket hindistan cevizi (Toplam 100 gr)

Arası için ;

  • 1 poşet sade krem şanti
  • 1 su bardağı süt

    Saray Sarması Tarifi (Kırılma,Çatlama Yok) Yapılışı

  • Öncelikle tepsinin tabanına hindistan cevizini her yerine gelecek şekilde serpelim ve geri kalan malzemelerimizi hazırlayana kadar dolabın buzluk bölümünde bekletelim.
  • Ardından kakaolu muhallebisi için tereyağ ve vanilya hariç malzemeleri ekleyip,koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  • Ocaktan aldıktan sonra yağımızı ve vanilyayı ekleyip,tekrar eriyene kadar karıştıralım.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra tepsimize hindistan cevizinin üzerine her yerine gelecek şekilde dökelim ve beklemeden spatula yardımı ile düzleyelim .
  • Soğuması için oda sıcaklığında dinlendirelim.
  • Krem şantimizi çırpalım ve dolapta dinlenmeye bırakalım .
  • Tamamen soğuyan muhallebimizin üzerine krem şantimizi yayalım ve tekrar spatula ile düzleyelim.
  • 10-15 dakika da bu şekilde dinlendirip,ne çok ince ne çok kalın olmayacak şekilde dilimleyelim ve ortasından da keselim .
  • Daha sonra bıçak veya spatula yardımı ile ucundan kaldırıp,rulo şeklinde saralım .
  • Dilediğiniz gibi süsleyip,servis edebilirsiniz.
  • Dolapta dinlendirince daha lezzetli oluyor . :) Afiyet olsun ♥

Karışık Kış Salatası Tarifi

 

Karışık Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 1 adet turp
  • kırmızı lahana
  • 8-10 yaprak marul
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • tuz

    Karışık Kış Salatası Tarifi Yapılışı

  • Marul ve kırmızı lahana ince ince doğranır ve uygun bir kabın içerisine alınır.
  • Üzerine havuç ile turp rendelenir.
  • Tuz, zeytinyağı ve limon suyu da eklenerek karıştırılır.
  • Salatanızı servis tabağına alarak dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Pastane Şekerparesi Tarifi

  Pastane Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler 250 gram oda ısısına gelmiş tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 2 çay bardağı irmik 1 paket va...