Pancar Salatası Tarifi

 

Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet küçük boy pancar
  • 1 kase haşlanmış brokoli
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 4-5 dal taze soğan
  • 7-8 adet kornişon turşu
  • İri kırılmış ceviz
  • Dereotu
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz 

    Pancar Salatası Tarifi Yapılışı 

  • Pancarları küp küp doğrayıp hafif diri kalacak şekilde haşlayıp soğutun.
  • Bir kaba pancarları alıp üzerine haşlanıp ince doğranmış brokolileri, küp küp doğranmış kornişon turşuları, mısırı, doğranmış taze soğanı, dereotu ve iri kırılmış cevizleri ilave edip üzerine zeytinyağı tuz ve limon suyunu sıkın.
  • Tüm malzemeleri sos ile güzelce karıştırıp servis edin.

Düğün Çorbası Tarifi

 

Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 g kuzu gerdan eti
  • 1,5 litre su

Terbiyesi İçin;

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı su

Üzeri için;

  • Pul biber
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı 

    Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı 

  • Etleri düdüklü tencereye alalım, üzerine suyu ilave ederek kapağını kapatalım ve 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Etler piştikten sonra hızlı bir şekilde soğuması için ayrı bir tabağa alalım. Etler soğuduktan sonra didikleyelim.
  • Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Bunun için bir kaba yoğurt, unu, yumurta sarısını, limon suyu ve içme suyunu ilave ederek güzelce çırpalım.
  • Haşladığımız etin suyunu süzelim, çorba yapacağımız tencereye alalım. Yaklaşık 4 su bardağı et suyu çıkacaktır.
  • Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyumuzun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edelim.
  • Kaynadıktan sonra didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbamızı kaynatalım.
  • Son olarak çorbanın tuzunu da ilave edelim, 5 dakika daha kaynatarak ocağı kapatalım.
  • Üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis yapalım.
  • Dilerseniz çorbayı içerken sirke de ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Nefis İç Pilavıyla Perde Pilavı Tarifi

 

Nefis İç Pilavıyla Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Pilavı için;

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 150gr tavuk göğsü
  • 3adet yeşil soğan
  • 3 yemek kaşığı menemenlik sos (ya da 1 adet sivri biber, 1 adet domates de olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı tavuk suyu (yoksa sadece su da olabilir)

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Alabildiğince un

Üzeri için;

  • Badem 

    Nefis İç Pilavıyla Perde Pilavı Tarifi Yapılışı 

  • Önce pilavı hazırlıyoruz. Pirinci tuzlu sıcak suda 15dakika bekletiyoruz. Tavukları haşlayıp tiftikliyoruz. Suyunuzda kenara ayırıyoruz.
  • Tavaya sıvı yağ döküyoruz.
  • Üzerine ince doğranmış soğan, menemenlik sos ve baharatları ilave ediyoruz.
  • Pirinci yıkayıp süzüp üzerine ilave edip kavuruyoruz. Tavukları da ilave ediyoruz. 2su bardağı tavuk suyunu ilave ederek kapağını kapatıyoruz kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Hamuru içim gerekli malzemeleri derin bir kaba alıp unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
  • Bu sırada fırını canlı 200 dereceye ayarlayın.
  • Kalıbı tereyağı ile yağlayıp bademleri diziyoruz.
  • Hamuru biri büyük biri küçük olacak şekilde iki parçaya bölüyoruz.
  • Büyük olan parçayı geniş olacak şekilde açıyoruz ortasını deliyoruz.
  • Kalıba oturtup uçları dışta kalacak şekilde içerisine pilavı döküyoruz.
  • Küçük olan hamuru da açıp üzerine kapatıyoruz.
  • Kenarlarını katlıyoruz.
  • Fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Ters çevirip sıcak servis yapıyoruz.
  • Deneyeceklere afiyet şeker olsun.

Siyez Unlu Tuzlu Minik Kurabiyeler Tarifi

 

Siyez Unlu Tuzlu Minik Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta 1 inin sarısı üzeri için
  • 250 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar siyez unu

Üzeri için

  • Susam
  • Yumurta sarısı 

    Siyez Unlu Tuzlu Minik Kurabiyeler Tarifi Yapılışı 

  • Un hariç diğer malzemeleri karıştırma kabına koyup karıştırın.
  • Sonra unu kontrolü döküp yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Küçük yuvarlaklar yapıp yumurta sarısı sürün.
  • Üzerine susam atıp 180 derece 30 35 dk pişirin.
    Not:aynı tarifi beyaz unla yapabilirsiniz. Seviyorsanız hamurun içine 1 yemek kaşığı çörek otu ekleyebilirsiniz.

Fırında Köfteli Patates Dizmesi Tarifi

 

Fırında Köfteli Patates Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet kuru soğan büyük boy
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı galete unu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 5-6 dal maydanoz
  • 3-4 adet patates
  • 4 adet yeşil biber ( üzeri için)
  • 2 adet domates (üzeri için)
  • Kızartmak için sıvı yağ

Sos için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ  

    Fırında Köfteli Patates Dizmesi Tarifi Yapılışı 

  • İlk olarak köftemizi yapalım. Derin bir kabın içine kıymayı, yemeklik doğranmış kuru soğanı ince ince kıyılmış maydanozu ve baharatlarını, galeta ununu, yumurtayı.
  • Ekleyip yoğuralım daha sonra elma dilimi şeklinde şekiller verip kenara alalım aynı şekilde doğranmış patatesleri de elma dilimi şeklinde dilimleyelim.
  • Sıvı yağ eklediğimiz tavada önce patatesleri daha sonra köfteleri kızartalım son olarak aynı tavada yeşil biberleri kızartıp alalım.
  • Fırında pişireceğiniz kaba kızarttığımız köfteleri patatesleri koyalım.
  • Üzeri için 2 yemek kaşığı sıvı yağ da 1 yemek kaşığı salçayı, tuzu, karabiberi ekleyip kavuralım.
  • Bir kaç dakika sonra üzerine 1 litre su ekleyip kaynatalım.
  • Kaynayınca ocaktan alıp malzemelerin üzerine dökelim.
  • Üzerine kızarttığımız biberli dizelim domatesleri halka halka dilimleyip dizelim.
  • Üzerine yağlı kağıdı yıkayıp serelim önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20 dk pişirelim.
  • Daha sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp 5, 10 dk daha pişirip fırından alalım.

Beş Dakikada Kahvaltıya Acuka Çok Lezzetli Tarifi

 

Beş Dakikada Kahvaltıya Acuka Çok Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı ceviz kırığı
  • 1 tatlı kaşığı zahter   1 er çay kaşığı, kimyon, kekik, kara biber, pul biber  

    Beş Dakikada Kahvaltıya Acuka Çok Lezzetli Tarifi Yapılışı

  • Geniş bir kabın içerisine, salçalar, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, iyice karıştırılır.
  • Galeta unu, ceviz, ve baharatlar konulur, karıştırılır tuz ve acısını kontrol edelim, (salçanın acısı ve tuzuna göre ilave edelim).
  • Not, zahter baharatı, karışımdır antep yöresine aittir, kimyon, kekik, nane, leblebi tozu, susam, çörek otu ve karpuz çekirdeği karışımından oluşuyor. Yeşil sarımsak da kendi yetiştiğim sarımsak 🤦. Bu kadar kolay ve lezzetli denemenizi tavsiye ederim 👍 sonucu beklerim.
  • 1 er çay kaşığı, kimyon, kekik, kara biber, pul biber


Yoğurtlu Pırasa Tarifi

 

Yoğurtlu Pırasa Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kg pırasa
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak

    Yoğurtlu Pırasa Tarifi Yapılışı

  • Pırasalar güzelce yıkanır ve ince ince kıyılır.
  • Tavaya sıvı yağ alınır ve salça eklenir biraz kavrulduktan sonra üzerine pırasa eklenir ve güzelce kavrulur tuz ve karabiber eklenir.
  • Pırasalar renk değiştirene ve hafif sönene kadar kavrulur.
  • Servis tabağına alınır ve sarımsaklı yoğurt ile servis edilir. Deneyenlere afiyet olsun 😍.

Evde Muhteşem Döner Tarifi

  Evde Muhteşem Döner Tarifi İçin Malzemeler 2 kg tavuk eti (tavuğun istediğiniz yerini kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaş...