Büyük Borcamda Elmalı Turta (Tart) Tarifi

 

Büyük Borcamda Elmalı Turta (Tart) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 250 gr soğuk margarin veya tereyağı
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 10 yemek kaşığı soğuk su
  • 5 su bardağı un

Elmalı harcı için;

  • 6-7 adet orta boy adet elma
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Pudra şekeri

    Büyük Borcamda Elmalı Turta (Tart) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tartımızın hamurunu hazırlayalım. Ben hamurunu rondo da hazırlayacağım. Daha rahat olması için önce hamurun yarısını hazırlayacağım. Bunun için rondoya hamur malzemelerinin yarısını alalım.
  • Ardından hamur toparlanıncaya kadar rondoyu çalıştıralım.
  • Hamurumuz toparlandıktan sonra tezgaha aldığımız bir parça streç üzerine hamurumuzu alalım ve güzelce sarıp dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
  • Hamurun diğer yarısı için tekrar rondoya kalan malzemeleri ekleyelim ve çalıştıralım.
  • Hamurumuz kıvam aldıktan sonra onu da streç üzerine alıp sararak buzdolabına kaldıralım.
  • İç harcı için elmaların kabuklarını soyarak dilimleyelim. İçlerini temizleyelim ve rendeleyelim.
  • Genişçe bir tavayı ocağa alarak içerisine elma rendelerini aktaralım. Üzerine şekeri ekleyelim ve elmalar suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak pişirelim.
  • Tarçın ve dövülmüş cevizi de ekleyelim, son kez karıştırarak ocaktan alalım.
  • Buzdolabında dinlenen hamurlarımızdan bir tanesini alalım ve pişirme kağıdı arasında hemen hemen kullanacağımız borcam ölçüsünde merdane ile açalım. Ben elmalı turtamı 27×40 cm çapında büyük borcam da pişireceğim.
  • Ardından hamurumuzun üzerindeki pişirme kağıdını çıkartalım ve çok az un serptikten sonra merdanenin üzerine alalım.
  • Diğer pişirme kağıdını da sıyırdıktan sonra dikkatli bir şekilde hamurumuzu borcama akataralım ve bastırarak yaydıralım.
  • Borcamın kenarına fazla gelen kısımlarını bıçak ile keselim ve eksik kalan kısımları bu şekilde tamamlayalım.
  • Soğuyan elmalı harcımızı hamurumuzun üzerine boşaltalım ve yayalım.
  • Diğer hamurumuzu da aynı şekilde açalım. Ardından rulet yardımı ile şeritler halinde keselim.
  • Ardından şeritleri bir alttan bir üstten geçirerek sepet şeklinde örelim. Üzerini tamamen bu şekilde kapatalım.
  • Yumurta sarısını çırpalım ve hamurumuzun üzerine sürelim. 180°C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişmeye bırakalım.
  • Üzeri güzelce kızarıp pişen ve soğuyan elmalı tartımızın üzerine pudra şekeri serpelim ve servis edelim. Afiyet olsun.

Kremalı Tadında Ispanak Çorbası Tarifi

 

Kremalı Tadında Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet havuç
  • 250 gr ıspanak
  • 6 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı et suyu (tavuk ya da et olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sarımsakta ekleyebilirsiniz

    Kremalı Tadında Ispanak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağları uygun bir tencereye aldım.
  • Havucu rendeleyip ekleyerek kavurdum.
  • Üzerine yıkanmış ve ince doğranmış ıspanakları ekledim kavurdum. Suyu ekleyip kaynattım.
  • Bir kasede süt ve unu karıştırdım.
  • Çorbanın üzerine döktüm.
  • Et suyu ve tuzu da ilave ettim.
  • Bir taşım kaynatıp altını kapattım. Çok yoğun olursa su ilavesi yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Köz Sebze Yatağında Nefis Köfte Tarifi

 

Köz Sebze Yatağında Nefis Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 6 yemek kaşığı süt
  • 1’er çay kaşığı karabiber, kimyon,kekik,karbonat ve toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

Köz malzemeler

  • 5-6 adet patlıcan
  • 3-4 adet kapya biber
  • 3 4 adet yeşil biber
  • 1 adet büyük soğan
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • (en son üzerine gezdirmek için tereyağı ve kırmızı toz biber

    Köz Sebze Yatağında Nefis Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte için tüm malzemeleri macun kıvamına gelene dek güzelce yoğurup 1 saat kadar buzdolabında dinlendirdim.
  • Bu esnada sebzeleri yıkayıp kuruladım ve patlıcan ile biberleri sivri bir bıçakla deldim, 1 soğanı da kabuğuyla birlikte ikiye böldüm.
  • Tüm sebzeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 200 derecede ısıtılmış fırında közledim.
  • Tamamen yumuşayan sebzeleri bir kaba alıp üzerini streç filmle kaplayarak veya bir torbaya koyarak terletip kabuklarını soyun ve doğradım.
  • Közlenmiş sebzelerin üzerine zeytinyağı,3 diş rendelenmiş sarımsak,maydanoz ve tuz ekleyip karıştırdım. Servis tabağına aldım.
  • Köftelere uzunlamasına şekil verip az yağ ilavesiyle tavada da pişirdim.
  • Pişen köfteleri sunum tabağındaki sebzelerin üzerine yerleştirdim.
  • En son kızdırılmış tereyağına kırmızı biber ekledim köftelerin üzerine döktüm.
  • Maydanoz yaprakları serperek servis ettim. Afiyet olsun 

Orijinal Sosuyla Alman Salatası Tarifi

 

Orijinal Sosuyla Alman Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane orta boy patates
  • 1 tane soğan
  • 200 gram kırmızı lahana
  • 150 gram bezelye
  • Bir avuç mısır
  • 5 tane kornişon turşu
  • 6 dal maydonoz
  • Tuz
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı hardal ya da 2 yemek kaşığı mayonez (varsa hardal tercih edin)
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

    Orijinal Sosuyla Alman Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesler kabuklarını soyduktan sonra haşlayın.
  • Bir soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp tuz atın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip sıcak suda bekletin.
  • Lahanaları ince doğrayın.
  • Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı sirkeli karışımı hazırlayıp gezdirin. Kornişon turşuları halka halinde kesin.
  • Sosu için sıvı yağ, zeytinyağı ve sütü ekleyip blender ya da ezici ile bir güzel çektirin.
  • Üzerine ezilmiş sarımsak, hardal, baharatlar, tuz ve limon suyu ekleyip tekrar blender ile çektirin.
  • Kıvamı mayonez kıvamında olacak.
  • Soğanların suyunu süzün.
  • Maydanozları ince doğrayın. Patatesleri küp küp doğrayın.
  • Derin bir kaba patatesleri, lahanayı, soğanı, bezelyeyi, mısırı ve maydanozları ekleyin. Biraz tuz atıp üzerine sosu dökün.
  • Salatayı sosla güzelce harmanlayın servis edin. Afiyet olsun 

Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi

 

Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 su bardağı bezelye
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, kekik, pulbiber 

    Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eti düdüklü tencerede haşlayın.
  • Haşlanan eti kevgir yardımı ile sudan çıkarıp ayrı bir tencerede yağda 2 dakika kavurun, ardından yemeklik doğranmış soğanı ilave edip kavurun.
  • Havuçları da ekleyip 5 dakika kavurun, salçaları ilave edip kavurun.
  • Patates, bezelye ve baharatları ekleyip eti haşladığımız haşlama suyunu ilave edin pişirin.
  • Suyu az gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Patates ve havuçlar yumuşayınca ocaktan alın. Afiyet şifa olsun.

10 Dakikada Mükemmel Brokoli Mezesi Tarifi

 

10 Dakikada Mükemmel Brokoli Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük parça brokoli
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam kıyılmış dereotu
  • 5-6 adet dövülmüş ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 kase yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    10 Dakikada Mükemmel Brokoli Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak brokoliyi 5 dk haşlayalım soğumaya bırakalım.
  • 1 adet havucu 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyip soğumaya bırakın.
  • 1 kasenin içine yoğurt ve mayonez hariç bütün malzemeleri alın karıştırın.
  • Yoğurt ve mayonezi ekleyip karıştırıp tuzunu ayarlayın. İşte bu kadar hemen servis edebilirsiniz 

Nefis Soslu Yumuşacık Tavuk But Tarifi

 

Nefis Soslu Yumuşacık Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kalçalı but

Sosu için

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

    Nefis Soslu Yumuşacık Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos için derin bir kabın içerisine tüm malzemeleri ekleyip karıştırdım.
  • Daha sonra yıkanıp suyu süzülmüş tavuklarımı bıçakla kesikler atıp, sosun içerisine ekleyip güzelce karıştırarak her yerine bulanmasını sağladım.
  • Daha sonra üzerini kapatarak dolaba kaldırdım. (ben geceden hazırlayıp dinlendirmeye bıraktım. Sizin o kadar vaktiniz yok ise en az 3 saat dinlendirilecek şekilde bu işlemi uygulayın).
  • Pişirme aşaması için marine olan tavukları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdim ve üzerine ıslatmış olduğum yağlı kağıdı da kapatarak önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 35 dakika pişirdim.
  • Daha sonra üzerinden yağlı kağıdı alarak kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun 

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi

  Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 tane tavuk budu 1 tane soğan 1 diş sarımsak 1 tane zencefil (ceviz büyüklüğünde) 1 ta...