Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

yemek tarifleri-Kakaolu Islak Kek Tarifi

Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı süt 1 çay bardağı ayçiçek yağı 4 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Kek kalıbını yağlamak için: 1 yemek kaşığı tereyağı Püf Noktası Kekinizin daha iyi kabarması için; kabartma tozunu elenmiş un ile birlikte 1- 2 damla limon suyu ilavesi ile ekleyebilirsiniz. Pişirme Önerisi Tadını seviyorsanız kek harcına portakal şekerlemesi ekleyebilirsiniz. Nasıl Yapılır? Yumurtalar ve toz şekeri, derin bir karıştırma kabında bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Süt, ayçiçek yağı, kakao ve vanilyayı ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Hazırladığınız sıvı kek harcından büyük bir su bardağı ölçüsünde ayırın. Kalan kek harcına, elenmiş un ve kabartma tozunu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Hazırladığın...

yemek tarifleri;Sebzeli Tavuk Sarma

Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler 1 tane kemiksiz tavuk göğsü (sarmalık ince dilimlenmiş) Sosu için; 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ ( minik boy fincan ) 1 tane orta boy kuru soğan rendesi 2 diş sarımsak rendesi 3 yemek kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı pulbiber İçi için; 1 tane minik boy patlıcan 1 tane havuç 1 tane kırmızı biber 1 tane yeşil biber İnce dilimlenmiş kaşar peyniri Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı Sos malzemelerininin hepsini minik bir fırın kabına alıyoruz ve karışmasını sağlıyoruz. :) Sos hazır olduğunda içine ince dilimlenmiş tavuk etlerini yıkadıktan sonra ekleyip tavukların tüm sosa bulanmasını sağlıyoruz. :) Üzerini streç filmle kapatıp en az 2-3 saat dinlenmeye bırakıyoruz. :) Vaktiniz bolsa tavuk etlerini daha da uzun süre sosta bekletebilirsiniz. :) Ne kadar uzun süre beklerse lezzeti o kadar bol olur. :) Diğer taraftan yıkanmış sebzeleri ince şeritler halinde doğrayıp hazırlıyoruz. :) Marine olup d...

yemek tarifleri;Fırında Somon

Resim
Fırında Somon Tarifi İçin Malzemeler Kişi sayısına göre somon fileto (Ben 4 dilim yaptım) 1 adet soğan 2 adet patates 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz kırmızı biber karabiber 1 adet limon Fırında Somon Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar. Sizlere somon tarifimi paylaşıyorum. Yumuşacık fırında mis gibi bir somon hazırlamaya ne dersiniz? İşte tarifi Soğanları halka şeklinde doğrayıp yağılı fırın kağıdına dizelim. Ardından yıkadığımız somonlarımızı tuz, karabiber, toz biberle ovalım. Soğanlarımızın üzerine dizelim. Ardından üzerine dilimlemiş olduğumuz limonları dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Ben yanına patates dilimleri hazırladım. Salata ve limon dilimleri ve patatesle sunumunuzu yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun

yemek tarifleri;Sütlü Revani

Resim
Sütlü Revani Tarifi İçin Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 su bardağı irmik 1/2 (yarım) su bardağı Sıvıyağ 1 paket vanilya 2 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı yoğurt Şerbeti için : 3 su bardağı süt 1. 5 su bardağı şeker Sütlü Revani Tarifi Yapılışı Şerbeti sütle yapıldığı için hafif bir tatlı, yanında çayla birlikte nefis  Şimdi gelelim tarife; Öncelikle sizin bildiğiniz gibi şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından kabartma tozu hariç tüm malzemeleri sırayla döküp karıştırıyoruz. Karışıma kabartma tozunu da ekleyelim ve biraz daha karıştıralım, çok değil.  Şimdi tepsimizi ya da borcamımızı yağlayalım (ben kare borcam kullandım) Karışımı dökelim şimdi. Tamam vee fırına verelim üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ama dikkat edelim yanmasın, benim fırınım 20 dk da pişirdi. Fırına verdikten hemen sonra şerbetimiizi yapalım; Şekeri ve sütü bi tencereye alıp ocağımızı açalım, kaynayana kadar pişirelim. Kay...

Muhallebili Balkabağı Tatlısı ( yemek tarifleri )

Muhallebili Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 2 tane parça bal kabağı çeyrek halinde 2 su bardağı şeker Muhallebisi için; 4 su bardağı süt 1 çay bardağı nişasta 1 vanilya 1 su bardağı şeker Arası için çekilmiş ceviz Üzerini süslemek için; Hindistan cevizi Muhallebili Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı Kabakları soyup temizledikten sonra yıkadım, düdüklü tencereye koydum ,üzerine şekeri döküp düdüğü ötünce 10 dakika pişirdim .Suyunu süzüp tepsiye koydum ve güzelce düzenledim kaşıkla bastırarak üzerine çekilmiş cevizi serptim. Sütü tavaya koydum, nişasta ,şeker ve vanilyayı koydum. Kaynayıncaya kadar karıştırdım ,kaynayınca altını kısıp birazcık daha pişirip tepsiye koyduğum balkabağının üzerine yaydım. Üzerine de hindistan cevizi serptim .Soğuyup kalıp haline gelince servis yaptım.

Hindistan Cevizli Kesme Muhallebi ( yemek tarifleri )

Resim
Hindistan Cevizli Kesme Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler 4 sb süt 5 yemek kaşığı şeker 4 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı margarin ( 50 gr ) 1 vanilya Çikolatalı kısım için : Tek elimin avucuyla 1 avuç damla çikolata Bulamak için : Hindistan cevizi Hindistan Cevizli Kesme Muhallebi Tarifi Yapılışı Merhabalar, ben bunu geceden bardaklara koyup soğuk balkona attım. Sabah da dolaba kaldırdım ve öğlen de dilimleyip hindistan cevizine buladım   nefis oldu  Sütün içine un, şeker koyulur ve iyice karıştırılır. Ocağın üstüne alınıp koyulaşana kadar pişirilir. Koyulaşmaya yakın vanilyası, yağı koyulur ve karıştırılır. Koyulaşıp fokurdayınca altını kapatalım ve 4 adet bardağı sudan geçirip fazla suyunu musluğa dökelim. Ben iki bardağa sade muhallebiyi koyduktan sonra kalan muhallebiye çikolata ekleyip, iyice karıştırdım ve erittim. Kalan 2 bardağa da çikolatalı muhallebiyi koydum. Hatta kalan azıcık çikolatalı muhallebiyi de kahve fincanına boşalttım.  İy...

Kek Topları ( yemek tarifleri )

Kek Topları Tarifi İçin Malzemeler 2 paket hazır kek Yarım su bardağı süt 2 yemek kaşığı dolusu kahvaltılık çikolata 1 çay bardağı ezilmiş fındık Limon kabuğu rendesi Üzeri için; Hindistan cevizi Kek Topları Tarifi Yapılışı Evde kalan bayat kekleriniz değerlendirebileceğiniz ayrıca çocuklarınızla mutfakta güzel vakitler geçireceğiniz muhteşem bir tarif. Gelelim tarifimize. Sütü ılıtıp kahvaltılık çikolatamızı sütle inceltiyoruz. Keklerimizi ufalıyoruz, fındık ve sütle incelttiğimiz çikolatayı ve rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz limon kabuğunu da karıştırıp yoğuruyoruz. Toplar halinde yuvarlıyoruz hindistan cevizine buluyoruz. 50 adet toplarımız çıktı.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?