24 Ocak 2020 Cuma

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tokat yaprağı
  • 4 adet kuru soğan
  • 1. 5 su bardağı pirinç
  • 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1, 5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz yaprak tuzlu olduğu için yeter
  • Maydanoz

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yapraklar 20 dakika sıcak suda bekletilir ve yıkanır.2-3 kez su ile yıkayın.
  2. Geniş bir kabın içerisine soğanları doğrayıp, üzerine yıkanmış pirinç ilave edin ve zeytinyağı döküp baharatlar, salça ve maydanoz da ekleyin ve iyice karıştırın.
  3. Yaprağın geniş kısmına iç harçtan konulur, iki yanlardan kapatılarak rulo gibi sarılır.
  4. Bu işlem yaprak bitene kadar sarın tencereye dizin ve üzerine zeytinyağı ve limon 🍋 dilimleri ekleyip üzerine sıcak su ilave edilerek 30-35 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder