Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr tokat yaprağı
- 4 adet kuru soğan
- 1. 5 su bardağı pirinç
- 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1, 5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz yaprak tuzlu olduğu için yeter
- Maydanoz
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yapraklar 20 dakika sıcak suda bekletilir ve yıkanır.2-3 kez su ile yıkayın.
- Geniş bir kabın içerisine soğanları doğrayıp, üzerine yıkanmış pirinç ilave edin ve zeytinyağı döküp baharatlar, salça ve maydanoz da ekleyin ve iyice karıştırın.
- Yaprağın geniş kısmına iç harçtan konulur, iki yanlardan kapatılarak rulo gibi sarılır.
- Bu işlem yaprak bitene kadar sarın tencereye dizin ve üzerine zeytinyağı ve limon dilimleri ekleyip üzerine sıcak su ilave edilerek 30-35 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder