18 Mayıs 2020 Pazartesi

Ağlayan Pasta Tarifi

Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için
  • 4 yumurta
  • 4 fincan şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 fincan un
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
Islatmak için
  • 1 su bardağı süt
Üstü için
  • Çikolata sosu
  • Krem şanti

Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker 5 dk çırpılır ardından süt eklenir ve 10 saniye kadar karıştırılır. Un kabartma tozu ve vanilin elenerek karışıma eklenir.
  2. Yağlanmış kare borcama kek harcı dökülür ve iki üç kez tezgaha yavaşca vurulur ki içindeki hava kabarcıkları çıksın.
  3. 180 derece de 35-40 dk kadar pişirilir ilk 35 dk fırının kapağı açılmamalı 35 inci dakikada kürdan testi yapılır.
  4. İlk socaklığı çıkınca 15 dk kadar sonra 1 bardak süt dökülür ve iyice soğuyan kekimize krem şanti sürülür.
  5. Hazır çikolata sosu kullandım ben yarım ölçek olarak 1. 5 su bardağı süte çikolata sosunun yarısını dökerek pişirdim. Pişen sos hemen kekin üzerine yavaşça gezdirilir ve soğumaya bırakılır 3-4 saat dinlendikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder