Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
- 4 yumurta
- 4 fincan şeker
- 1 çay bardağı süt
- 4 fincan un
- Kabartma tozu
- Vanilya
Islatmak için
- 1 su bardağı süt
Üstü için
- Çikolata sosu
- Krem şanti
Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker 5 dk çırpılır ardından süt eklenir ve 10 saniye kadar karıştırılır. Un kabartma tozu ve vanilin elenerek karışıma eklenir.
- Yağlanmış kare borcama kek harcı dökülür ve iki üç kez tezgaha yavaşca vurulur ki içindeki hava kabarcıkları çıksın.
- 180 derece de 35-40 dk kadar pişirilir ilk 35 dk fırının kapağı açılmamalı 35 inci dakikada kürdan testi yapılır.
- İlk socaklığı çıkınca 15 dk kadar sonra 1 bardak süt dökülür ve iyice soğuyan kekimize krem şanti sürülür.
- Hazır çikolata sosu kullandım ben yarım ölçek olarak 1. 5 su bardağı süte çikolata sosunun yarısını dökerek pişirdim. Pişen sos hemen kekin üzerine yavaşça gezdirilir ve soğumaya bırakılır 3-4 saat dinlendikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun ❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder